Zo blijf je fit als je op leeftijd bent!

Zo blijf je fit als je op leeftijd bent

We willen het allemaal: fit blijven wanneer we ouder worden. Maar helaas is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Je krijgt steeds meer lichamelijk en mentale klachten wat het zwaarder maakt om voldoende dagelijkse beweging te krijgen. Om je toch wat op weg te helpen lees je in dit artikel een aantal manieren hoe je er voor kan zorgen om toch nog een beetje fit te blijven wanneer je op leeftijd bent.

Eetpatroon

Naast veel bewegen is eten ook erg belangrijk. Als je slecht of weinig eet, krijg je weinig energie waardoor het lastig is om fit te zijn en blijven. Elke dag groente, fruit en ook regelmatig vis, is belangrijk voor een mens om binnen te krijgen. Daarnaast is voldoende water drinken ook erg belangrijk. Dit is goed voor de huid maar ook erg gezond voor de rest van je lichaam.

Benodigde aanpassingen in huis

Als je aanpassingen in huis doet zou je denken dat je minder fit blijft. Maar wanneer je daardoor toch thuis kan blijven wonen helpt het daadwerkelijk mee om fit te blijven. Je zorgt dan namelijk nog voor jezelf en krijgt de beweging die je niet zou krijgen in een verzorgingshuis. Tevens is het ook goed voor de mentale gezondheid om thuis te blijven wonen. Daar voel je jezelf het fijnst. Voor vele mensen wordt het traplopen steeds moeilijker, dit is een van de meest voorkomende problemen. Op dat moment kan je er voor kiezen om een traplift te laten plaatsen. Een traplift plaatsen hoeft niet altijd veel geld te kosten. Je kan namelijk ook kiezen voor een tweedehands traplift of eventueel subsidie krijgen voor de aanschaf van een traplift.

Huisdier

Met een huisdier ben je nooit alleen in huis. Naast dat het erg gezellig is, geeft het je ook beweging. Een hond uiteraard meer dan een kat. Echter zal je bij een hond ook goed moeten nadenken of het wel mogelijk is om voor zo’n afhankelijk dier te zorgen. Een kat zal meer z’n eigen weggaan en hoef je niet een aantal keren op een dag uit te laten.