Wat zijn de voor- en nadelen van fysiotherapie?

voordelen fysio

Mensen die naar de fysiotherapie gaan, komen meestal terug als een ander mens. Ze zitten veel lekkerder in hun vel, kunnen flexibeler bewegen en voelen zich ook lichamelijk beter. Maar hoe zit dat precies in elkaar? Waarom voel je je altijd zo goed bij de fysio. Want het lijkt mij sterk dat de fysio niet alleen maar goede kanten heeft maar ook een andere kant die minder leuk is. In deze blog lees je beide kanten van de fysiotherapie, de gezonde kant en de negatieve kant.

Professionele begeleiding en verandering in lichaam

Het fijne aan fysiotherapie is dat je professioneel begeleid wordt door mensen die echt hebben gestudeerd in het vak. Zij weten precies wat ze moeten doen met jouw lichaam en blessure om u te motiveren om door te blijven gaan. Bovendien is fysiotherapie sowieso een goede investering voor jouw lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat je meer gaat bewegen en weer kunt bewegen. Daarbij zorgen ze ervoor dat de bloedsomloop van het lichaam beter gaat, en hierdoor voel jij je ook beter in je vel. Het is daarom niet voor niets dat patiënten altijd zich goed en fitter voelen als ze de deuren uitlopen van de praktijk.

Kijk goed naar de dossiers

Maar als je gebruik wilt maken van fysiotherapie, dan moet je wel een geldige verklaring hebben en de juiste documenten. Heb je niet de juiste documenten of staan die net verkeerd in het systeem, dan is de kans groot dat praktijken je af kunnen wijzen of zelfs midden in een behandeling stop zetten. Daarbij is een geldige verklaring nodig waarom je fysiotherapie nodig hebt. Natuurlijk is het logisch als je een been breekt dat je dan naar de fysio moet. Maar wil je om een andere reden naar de fysio, dan kan dit een bak aan geld kosten.

Kortom, wees goed geïnformeerd wat je te wachten staat bij fysiotherapie en bij de praktijk waar je dan gaat lopen. Bovendien is het handig om met je dokter te bespreken welke dossiers je nodig hebt voor fysiotherapie. Zo weet je altijd dat je goed zit.