Wat is een vision quest en hoe kun je je hierop voorbereiden?

Dit volledige artikel gaat over de betekenis van een vision quest en wat een vision quest aan mensen kan bieden, maar vooral hoe je je hierop kunt voorbereiden. Het wordt met de tijd steeds populairder om mee te doen aan een vision quest. Dit komt doordat de mens steeds nieuwsgieriger wordt. We staan open voor nieuwe dingen en zijn bereid in het onbekende te stappen. Ben jij benieuwd wat de antwoorden op de vraag in de titel zijn? Dan raden wij je aan om vooral verder te lezen!

Algemene informatie over een vision quest Nederland

Zoals kort gezegd in de introductie neemt de populariteit van een vision quest steeds meer toe in ons land. Echter is het al jaren terug te vinden in de Indiaanse cultuur. In dit artikel zal voornamelijk informatie verstrekt worden over wat een vision quest nou eigenlijk is en wat het sommige individuen te bieden heeft.

Wat is een vision quest?

Sinds vroeger (tot nu) worden er vision quests uitgevoerd voor verschillende redenen. Een beschrijving die een vision quest het beste beschrijft is dat een vision quest een belangrijk ritueel is wat veel gezien wordt in de Noord-Amerikaanse Indiaanse cultuur. Het is daar zelfs een traditie. Deze rituelen worden voornamelijk uitgevoerd om antwoorden te vinden op bepaalde levensvragen. Vroeger werd het vooral gebruikt om antwoorden te vinden op problemen die voorkwamen binnen bepaalde stammen of bij een keerpunt in het leven.

Over het algemeen gezien wordt een vision quest uitgevoerd om belangrijke jaren in het leven zoals de overgang van je kinderjaren richting de puberteit te markeren. In andere woorden de stapjes richting volwassenheid. Echter kan het ook gedaan worden in alle andere fases van je leven. Als je gelooft in deze traditie zal dat een enorme impact hebben op de werking van het ritueel.

Deze tijd loopt de mens met steeds meer vragen. We willen dingen ontdekken, antwoord vinden op bepaalde vragen waar we tot nu toe niet achter zijn gekomen. Het zit in ons bloed. Mensen worden steeds meer bewust van de problemen die we veroorzaken voor de natuur en we willen vervelende situaties het liefst zo snel mogelijk verhelpen. We willen een oplossing zoeken voor alle moeilijkheden en problemen. Dit geldt ook voor persoonlijke problemen. Heb je net een echtscheiding achter de rug of een belangrijk persoon in je leven verloren? Dan kan het zijn dat je bepaalde vragen hebt hierover. Een andere mogelijkheid is dat je jezelf niet meer bent na deze gebeurtenis. Om te voorkomen dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt of om hier weer uit te komen kun je een vision quest doen.

Voorbereiding op een vision quest 2019

Het klinkt misschien simpel, maar je moet jezelf lichamelijk als geestelijk gereed maken voor de spirituele reis die je gaat afleggen gedurende het ritueel. Je moet open staan om de hulp van anderen aan te nemen om jou op weg te helpen naar het vinden van de antwoorden op je levensvragen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed tegen eenzaamheid kunt. Mocht je geen kennis hebben van meditatie of enige vorm van spirituele praktijken? Dan kan het handig zijn om jezelf hier eerst even goed in te verdiepen.