Waarom Weight Gainer kopen?

Weight Gainer kopen

Vind je het lastig om aan je dagelijkse hoeveelheid calorieën en koolhydraten binnen te krijgen? Dan kun je gebruik maken van zogeheten weight gainers. Dat zijn shakes die veel koolhydraten en eiwitten bevatten. Omdat je het dus drinkt krijg je in een keer een mooie portie aan calorieën binnen. In dit artikel leggen we je uit waarom je een weight gainer zou moeten kopen en wanneer en wat er in de shakes zit.

Wat zijn weight gainers?

Weight gainers zijn kant-en-klare shakes waarin een grote hoeveelheid koolhydraten en eiwitten bevatten. Het helpt je om aan te komen als je via de ‘normale’ voedingspatroon niet voldoende calorieën binnen kunt krijgen. Het is dus een toevoeging op je eigen dieet. Zo een shake zorgt er dus voor dat je snel (middels drinken) en makkelijk extra kilocalorieën binnen krijgt om aan je energiebehoefte te voldoen.

Wat zit er in deze shakes?

  • Rijk aan hoogwaardige proteïne poeders en koolhydraatpoeder. Soms ook aangevuld met vetten en enzymen.
  • hoogwaardige koolhydraten
  • Bevatten soms andere ingrediënten zoals aminozuren.

Waarom en wanneer weight gainers?

Er zijn verschillende situaties waarbij je lichaam om meer kilocalorieën vraagt. Bij (intensief) sporten bijvoorbeeld heeft je lichaam dat nodig om je spieren te voeden. Koolhydraten is namelijk het brandstof voor je lichaam. In je lichaam zetten koolhydraten zich om tot glucose. Vervolgens wordt glucose in het bloed vervoerd naar je spieren en je lever. Hier wordt het omgezet in glycogeen. En dat is dan weer de energieverschaffer voor je spieren en organen. Naast calorieën bevatten de shakes ook eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor onder meer je cellen, botten, organen, zenuwstelsel en spieren. Na een flinke work-out helpt eiwit je spieren bijvoorbeeld weer herstellen, wat je spieren sterker maakt en dus jou sterker maakt.

Weight gainers zijn dan van oorsprong ook een sportvoeding product. Het helpt je om snel meer calorieën binnen te krijgen dan dat je verbruikt, zonder je helemaal vol te hoeven eten. Maar ook als je niet of weinig aan sporten doet zijn deze weight gainers een handig middel. Veel mensen gebruiken het om hun fysieke doelen te helpen bereiken. Calorierijke weight gainer-supplementen bevatten vaak rond de 1.200 calorieën of meer per dosering. Een dosering levert doorgaans ongeveer 50 gram eiwit en 200-250 gram koolhydraten.

Zitten er ook nadelen aan weight gainers?

Elk voordeel heeft ook zijn nadelen. Dat geldt ook voor weight gainers. We vertelden je hierboven hoeveel calorieën je met één dosering al binnen kunt krijgen. Als je niet oplet kun je snel teveel calorieën binnenkrijgen dan je nodig hebt. Dat kan weer resulteren in een hoger vetpercentage. Hoger dan je zou willen of hoger dan je nodig hebt.

Waarom een weight gainer kopen in plaats van Whey?Waarom je een weight gainer moet kopen in plaats van Whey is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Want wat is je doel? Wil je snel aankomen in gewicht? Dan is een Weightgain Shake in principe de beste keus. Wil je juist droog en gespierd worden en blijven? Dan is de afdeling eiwitshakes beter voor je.