U wilt een boot kopen? Ga voor een rubberboot!

rubberboot

Het is de zoveelste zomer dat u heerlijk op een terrasje aan de waterkant zit. Turend over het water waar menig plezierboot passeert en waar de mensen keer op keer een ontspannen en tevreden indruk op u achterlaten. En iedere zomer weer heerst de gedachte om ook eens een boot te kopen. Iedere keer komt het er maar niet van. Waar moet ik beginnen met zoeken? Waar moet ik op letten? Wat komt er allemaal bij kijken? En bovenal, welke boot past bij? Herkenbaar? Dan is een rubberboot misschien wat voor u!

Wat moet u weten over de soorten rubberboten?

Denk nu niet aan die goedkope plastic opblaasboten uit de speelgoedwinkel. Nee, een echte rubberboot is groot, stevig, kan zeer goed tegen een stootje en kan worden voorzien van een krachtige motor! Kwaliteit voor beginners dus! Daarnaast is zo’n opblaasbare rubberboot ideaal wanneer u niet al te veel opbergruimte heeft. Wanneer u online op zoek gaat naar een rubberboot kopen, is het handig dat u weet dat deze boten ook vaak ‘rib boten’ worden genoemd. RIB is afkomstig uit het Engels en staat voor Rigid Inflatable Boat, letterlijk vertaald een stijve opblaasbare boot.

Een RIB boot is geen rubberboot!

Toch zit er wel een verschil tussen een RIB boot en een rubberboot en worden de termen soms door elkaar gehaald. Op zich logisch, want het verschil is soms nauwelijks te zien. Het zit ‘m namelijk in de bodem. Een rubberboot heeft een zachte bodem en een RIB heeft een verharde bodem, meestal van polyester of aluminium. Soms hebben rubberboten wel een verharde vloer, maar geen verharde onderkant waardoor men in de war raakt met de termen. We focussen ons hier even specifiek op de rubberboten.

Een rubberboot is stevig en eenvoudig te vervoeren!

Voordelen van een rubberboot, ten opzichte van een RIB, is dat ze makkelijk te vervoeren zijn. De opblaasbare boot heeft meerdere luchtkamers die eenvoudig met een pomp zijn te vullen en te legen. Daarnaast zijn rubberboten in prijs stukken voordeliger en licht van gewicht. Dat maakt een rubberboot overigens ook uitermate geschikt als bijboot op het achterdek van een jacht. Het stevige rubber kan absoluut tegen een stootje en is daarnaast vaak voorzien van een extra stootlijn. Hiermee wordt de boot aan de randen beschermd tegen schade. Afhankelijk van het gewenste type buitenboordmotor, staat de rubberboot garant voor veel soorten watersport plezier!

De keuze is reuze, laat u goed adviseren!

Ook buitenboordmotoren zijn er in veel varianten. Zo zijn er de verbrandingsmotoren, maar ook elektrische buitenboordmotoren. Kleine en gebruiksvriendelijke motoren, maar ook krachtige beesten met veel pk’s. Van de bekende duurdere merken, tot aan tweedehands modellen die nog prima functioneren. Wanneer u dus geïnteresseerd bent in het kopen van een rubberboot en écht zeker wilt zijn van uw keuze, laat u dan adviseren door een watersport speciaalzaak! Geleid door passie en gewapend met alle kennis staan specialisten u graag bij in de zoektocht naar uw droomboot!