Tips voor afvallen zonder sporten

Tips voor afvallen zonder sporten

Iedereen weet eigenlijk wel dat sporten heel goed is voor iedereen. Het is te prijzen als je een aantal keren in de week de tijd en de ruimte vindt om te sporten. Jammer genoeg is het ook zo dat niet iedereen dit zou kunnen doen. Dit kan om de meest uiteenlopende redenen zijn. Als je dan toch graag wilt afvallen dan is dit zeker wel mogelijk zonder te sporten. Hier lees je hoe je dat kunt bereiken.

Hoe kan je afvallen zonder sporten?

Vaak wordt er gedacht dat je alleen met sporten veel calorieën kan verbranden. Wat men niet weet is dat de spieren maar een minimaal deel van de calorieën die je binnen krijgt gaat verbranden. Het grootste deel van deze energie gaat naar de longen, het hart, het brein, ons immuunsysteem en nog veel meer andere functies in het lichaam.

Voor afvallen zonder sporten hoef je alleen je basaal spijsverteringsstelsel te verhogen en de inname van calorieën te verlagen. Het blijft zaak om dagelijks minimaal een half uur te bewegen. Hieronder valt ook wandelen, traplopen, fietsen of zwemmen.

7 stappen om af te vallen zonder sporten

Mocht je na het lezen van deze tips nog vragen hebben kan je nog meer informatie vinden op de website van slankmetlinda.nl.

1. Zorg er voor dat alle ongezonde voedingsmiddelen niet meer in huis zijn

Hierbij kan je denken aan snoep, chips, chocola, gebak, frituur, vruchtensappen en frisdranken. Zorg er voor dat je daar tegenover allemaal gezonde producten in huis hebt als Groente, fruit, zaden en noten, eieren, vis, peulvruchten en vette vis.

2. Neem meer eiwitten en vetten in dan dat je gewend was

Eiwitten zorgen dat je eerder verzadigd bent en langer vol zit, waardoor je automatisch minder gaat eten. Wanneer je vet wil gaan verbranden heb je vet nodig. Klinkt gek omdat er altijd wordt gezegd dat vet slecht is. Je moet alleen de keuze maken gezonde vetten te eten. Deze vind je in kokosolie, olijfolie, avocado. Zaden, noten, olijven, vette vis en dierlijke producten van dieren die met gras gevoed zijn.

3. Zorg dat je vezelrijke producten neemt

Ook een vezelrijke maaltijd heeft als gevolg dat je langer vol zit en verzadigd bent. Hierdoor heb je minder snel trek in een snack tussendoor. Vezels haal je uit fruit, groente, havermout, noten, peulvruchten, zoete aardappelen en volkoren producten.

4. Eet bewust en laat het gedachteloos eten achter je

Voor de tv ongemerkt een zak chips leeg eten. Dit noemt men gedachteloos eten. Zorg er dan ook voor dat je je er heel bewust van bent wat je eet en de hoeveelheid die je naar binnen werkt.

5. Drink geen dranken die gezoet zijn

Het drinken van vruchtensappen, frisdranken en overige gezoete dranken zorgt er voor dat je een hoge suikerinname hebt. Het vult niet, dus het is heel makkelijk daar snel te veel van te drinken.

6. Drink veel water

Zorg er voor dat je minimaal anderhalve liter water drinkt op een dag. Dit zorgt ook voor een verzadigd gevoel.

7. Vermijd stress

Probeer stressvolle situaties zo veel mogelijk uit de weg te gaan, dit komt het slaappatroon ten goede. Daarbij houd je lichaam vocht vast als je gespannen bent.