Snel afvallen met een koolhydraatarme lunch

Snel afvallen met een koolhydraatarme lunch

Gezond eten en veel bewegen, dat zijn de twee belangrijkste zaken waar je op moet letten als jij binnenkort snel wil afvallen. Sporten kun je op vele manieren, maar daar vind je vaak zelf wel je eigen weg is. Gezond eten is een ander verhaal. Voeding is namelijk een erg breed onderwerp en niet iedereen weet precies welke voeding goed is als snel afvallen je grote doel is. Een voedingspatroon wat steeds vaker voorkomt is koolhydraatarm eten. Bij dit voedingspatroon zorg je ervoor dat je goed en gevarieerd eet, maar dat je kritisch kijkt naar het aantal gram aan koolhydraten dat je dagelijks binnenkrijgt. Gemiddeld eet een volwassen persoon ongeveer 300 gram aan koolhydraten per dag, bij een koolhydraatarm dieet is dat slechts 150 gram. Zowel het avondeten als het ontbijt zijn belangrijke momenten waar dit goed kan toepassen, maar vergeet ook zeker niet de lunch.

Koolhydraatarme lunch

Tijdens de lunch zijn veel mensen geneigd om snel even een tussendoortje te pakken. Iets ongezonds of iets met veel koolhydraten ligt dan ook snel op de loer. Vergeet niet dat de lunch een belangrijke maaltijd is en dat je hier ook heerlijke dingen kunt eten, zonder te veel koolhydraten te nemen. Een goed voorbeeld van een verantwoorde lunch die helemaal past binnen een koolhydraatarm dieet is een heerlijke frisse salade. Je kunt deze lunch eenvoudig zelf klaarmaken. Je begint met ongeveer 50 gram aan sla. Vervolgens snijd je een halve avocado in een paar stukjes en voeg je deze toe aan de salade. Om nog een lekkere smaak toe te voegen voeg je 100 gram tomaat toe aan de lunch, om het vervolgens af te maken met 10 gram pijnboompitjes. Deze lunch is dan erg gezond, bevat heerlijke ingrediënten en komt in totaal uit op slechts 15 gram aan koolhydraten.

Wil jij lunchen in de buurt? Bekijk dan eerst de menukaarten online zodat je koolhydraatarm kunt lunchen.

Voeding met weinig koolhydraten

Natuurlijk is het fijn om dagelijks een lekkere lunch te eten en ook veel te variëren. Online kun je veel recepten vinden voor een koolhydraatarme lunch. Andere producten die prima passen in een koolhydraatarme lunch zijn zuivelproducten zoals kwark, yoghurt of melk. Deze producten bevatten namelijk maar 1 tot 5 gram aan koolhydraten per 100 gram. Daarnaast zijn er verschillende soorten fruit die ook prima in een koolhydraatarme lunch passen. Voorbeelden van fruitsoorten met weinig koolhydraten zijn onder andere frambozen, bramen en aardbeien.

Belangrijk is om dit lang vol te houden. Pas als dit je vaste patroon wordt, zul je merken dat je sneller gaat afvallen. Het gaat je helpen als je goed blijft variëren, zodat je elke dag een heerlijke lunch kan bereiden. Vergeet dus vooral niet te genieten van deze gezonde manier van eten.