Review Rolfstone Nova Sport (draadloze oordopjes)

Rolfstone Nova Sport review

De laatste jaren zijn draadloze oordopjes steeds populairder geworden, vooral tijdens het sporten is het ideaal om draadloze oordopjes te dragen. Echter blijkt het lastig om oordopjes zonder draad te vinden die tijdens het sporten stevig in je oor blijven zitten. Wij hebben de Rolfstone Nova Sport oordopjes uitgeprobeerd. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder!

Rolfstone Nova Sport

Deze draadloze oordopjes, speciaal geschikt om te dragen tijdens het sporten, zijn op de markt gebracht door het Nederlandse bedrijf: Rolfstone. De in-ear oordopjes staan bekend om de stevige en fijne pasvorm in de oren, maar is ook betaalbaar. Ben je benieuwd of de oordopjes echt zo goed blijven zitten? En hoe de geluidskwaliteit is? Wij geven onze mening in dit artikel.

Unboxing

De Rolfstone Nova Sport oordopjes worden geleverd in een stijlvol pilvormige case. De oordopjes worden met een magnetisch op hun plek gehouden bij het openen en sluiten van het opbergdoosje. Verder worden de oordopjes opgeladen op het moment dat ze in de case zitten. Op de voorkant van de oplaadcassette kan je aan de hand van het ledlampje zien hoeveel energie hij heeft. Is de batterij bijna op? Dan kan je de oplaadcassette aansluiten op het stroom via de USB poort aan de achterkant. Er wordt een oplaadkabel meegeleverd.

Design

Je wilt natuurlijk vooral dat oordopjes een goede geluidskwaliteit hebben én goed blijven zitten tijdens het sporten, maar je wilt er uiteraard ook stijlvol bijlopen. De Rolfstone Nova Sport oordopjes zijn stijlvol, gematteerd afgewerkt. Zelfs de actieknoppen zijn netjes in het design weggewerkt. Ook het opbergdoosje is bijzonder stijlvol. Deze is wel klein van formaat, wat doorgaans betekent dat die wat minder oplaadcapaciteit heeft. Dit moeten we nog ervaren. Tot dusver hebben we daar niks van gemerkt.

Geluidskwaliteit

Het geluid van de Rolfstone Nova sport is gewoon goed. Zeker als je bedenkt dat je slechts 69 euro betaald voor deze draadloze oordopjes. Tijdens het luisteren van muziek zijn de tonen uitstekend gebalanceerd. Van ons had de bass wel iets dieper gemogen. Verder is het prettig muziek luisteren.

Draagcomfort

Ontzettend belangrijk is uiteraard het draagcomfort op het moment dat je draadloze oordopjes tijdens het sporten wilt dragen. De Rolfstone Nova Sport zijn voorzien van zogenaamde wingtips, waardoor ze goed in je oor blijven zitten. In vergelijking met airpods blijven deze sportoordopjes steviger in mijn oor zitten. Heel soms merk ik dat ik ze even moet aandrukken.

Accuduur

Gemiddeld hebben de Rolfstone Nova Sport een speelduur van 20 uur (inclusief case). De eerste week heb ik ze slechts één keer aan de oplader gehad, nadat ik ongeveer 20 uur gesport heb. Zelf vind ik deze speelduur prima. De oordopjes hebben in vergelijking met de Apple Airpods Pro misschien een iets kortere speelduur, maar zijn bijna de helft goedkoper.

Bediening

Het bedienen van de Rolfstone Nova Sport is eventjes wennen. Zeker als je gewend bent om bijvoorbeeld op een koptelefoon meerdere knoppen te hebben. Door een enkele keer te klikken op het logo op de oordopjes stop en start je de muziek. Door dubbel te klikken sla je een track over, terwijl je bij drie klikken een track terug gaat. De bediening is even wennen, maar werkt op zich vrij simpel.

Conclusie

Wij zijn zeer tevreden met de oordopjes van Rolfstone. De prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend. Het stijlvolle design, de geluidskwaliteit en het fijne draagcomfort overtreffen voor ons de kleine minpuntjes. Wij dragen de oordopjes naar tevredenheid tijdens fitness, wielrennen en hardlopen.