Redenen om te kiezen voor personal training

personal training

Inmiddels is personal training ook in Nederland volkomen ingeburgerd. toch zijn er nog mensen die niet goed weten waarom het een goed idee is om hiervoor te kiezen. We gaan een aantal redenen op een rij zetten zodat je kunt kijken of het ook iets voor jou is. 

Persoonlijke aandacht

De belangrijkste reden om voor personal training te kiezen is de individuele aandacht die je krijgt van de trainer. We zullen hiervan een aantal voordelen noemen:

  • je traint op het tijdstip dat jou past.
  • je coach stelt trainingen samen die leuk en uitdagend zijn, gericht op het bereiken van  jouw doelen en wensen.
  • je wordt gecorrigeerd in de uitvoering van oefeningen zodat je geen blessures ontwikkelt of verkeerde bewegingspatronen aanleert. 

Motivatie

Uiteraard ben je gemotiveerd als je besluit om te gaan trainen. Het blijkt echter voor verreweg de meeste mensen moeilijk te zijn om die motivatie vast te houden. Het kan dan erg plezierig en heel nuttig zijn om een soort van stok achter de deur te hebben. 

Als je alleen gaat sporten is het veel makkelijker om de training over te slaan. Staat er echter een trainer op je te wachten dan zal je dit motiveren om toch in beweging te komen en de training volgens planning af te werken.

Leestip: voordelen Personal Training | Top 8 Personal Trainer Voordelen

Een personal trainer kan je ook helpen om je doelen voor ogen te houden en regelmatig met je te evalueren of je op de goede weg bent. Daarnaast kan een personal trainer ook een stukje mental coaching in de trainingen opnemen om je hierbij te helpen. 

Veel personal trainers hebben hier een aanvullende cursus  of opleiding voor gedaan. Daar hebben ze geleerd hoe ze met jou kunnen kijken naar bepaalde gedachtepatronen en gedragingen. Daarnaast kunnen met je werken aan eventuele mentale blokkades die je verhinderen om je doel te bereiken.

Wil jij zelf aan de slag als personal trainer? Reageer direct op deze vacature personal trainer!

Efficiëntie

Als je niet veel tijd hebt om je doel te bereiken of je wilt snel resultaat zien dan kan personal training de beste keuze voor je zijn. Door je doelen met je trainer te bespreken kan deze ervoor zorgen dat je trainingen hier helemaal op gericht is. 

Uitgelicht: Personal Trainer Fitness | Fitness Coach Privé aan Huis voor Vrouwen

Doordat de personal trainer precies weet hoe je jouw doel het snelste kan bereiken zul je in veel gevallen je doel snel en gemakkelijk kunnen bereiken. Daarbij gaan we er natuurlijk wel van uit dat de doelen die je hebt realistisch zijn voor de tijd die je hiervoor hebt uitgetrokken. En dat is nou precies waar personal training zeer geschikt voor is.