Probeer deze sporten uit om jouw fitnessdoelen te behalen

Probeer deze sporten uit om jouw fitnessdoelen te behalen

Ben je van plan om een betere conditie op te bouwen? Of wil je toch wat kilo’s kwijt voordat je op vakantie gaat? Iedereen heeft hierin zijn eigen doel, maar hoe zijn we van plan om dit te gaan behalen? Pas je jouw voedingsschema drastisch aan of ga jij elke dag hardlopen. Om je een handje op weg te helpen, is het aan te raden om deze blog te lezen.

Ga voor HIIT, met voetballen

Het woord zegt het al, ga voor high intensity interval training waarbij je in korte tijd veel inspanning afwisselt met kleine momenten van rust. Op deze manier verbrand je vet en bouw je veel spiermassa op. Bij voetbal ben je afwisselend bezig, van sprinten tot joggen. Het is daarnaast ook nog een sport waarbij je gegarandeerd nieuwe mensen leert kennen en vriendschappen opbouwt. Win-win situatie toch?

Verminder de kans op blessures

Sommige mensen lopen helaas sneller een blessure op, dan andere. Gelukkig kan je jouw sport hier wel op afstemmen om het flink te beperken. Bij het zwemmen en fietsen ben je zorgvuldiger aan het sporten. Je gewrichten en spieren worden getraind, maar niet te veel belast waardoor een blessure kan ontstaan. In het water wordt alles lichter en je gebruikt al je spieren en op de fiets werk je aan cardio en vetverbranding zonder je gewrichten een flinke boost te geven die leidt tot een blessure.

Gek op avontuur en risico?

Hoog in de bergen skiën, dat is super goed voor je mobiliteit. Op deze sportieve momenten moet je lichaam harder werken om rode bloedcellen aan te maken. Daarnaast train je jouw flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Natuurlijk sluiten we niet uit dat snowboarden dan niet goed voor je is. Dit is ook een aanrader voor de echte mannen.

 Wat je absoluut niet moet vergeten. Eet voldoende als je gaat sporten, je lichaam heeft natuurlijk gezonde voeding nodig om te presteren tijdens en bij herstelling na de training. Als je opeens minder gaat eten of ongezond blijft eten, dan kan je hier geen voedingstoffen uit halen om vet te verbranden. Daarom is het slim om voldoende water te drinken en goed te blijven eten.