Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of in vorm blijven?

in vorm blijven

Ben jij een buitensporter, teamplayer of meer een sportschoolfan? Het is allemaal erg leuk en ieder heeft natuurlijk zijn eigen favoriet. Na een lange tijd op dezelfde plek trainen en dezelfde oefeningen doen, kan het echter zijn dat je niet zoveel uitdaging meer ervaart.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging, wil je in vorm blijven of wil je gewoon eens wat anders proberen? Lees dan snel verder!

Calisthenics

Een vrij nieuwe ontwikkeling op sportgebied, maar het concept is al jaren oud. Wie heeft het namelijk niet gedaan vroeger? In de speeltuin aan de rekstokken hangen. Koprollen maken, jezelf optrekken of van stang naar stang. Je deed het allemaal.

Calisthenics is in de basis ongeveer hetzelfde. Je hebt een beweegtoestel met stangen en je eigen lichaamskracht. Die moet je gebruiken om te trainen. Door middel van jezelf optrekken en andere oefeningen, gebruik je je lichaamskracht en word je tegelijk sterker.

De voordelen van calisthenics

Je bent constant bezig met het trainen met je eigen lichaamsgewicht. Dit maakt het niet makkelijker, maar wel leuker. Hoe vaker je traint, hoe meer je aankan en hoe beter je je eigen lichaam leert kennen.

Daarnaast bevinden veel calisthenicstoestellen zich buiten. Je bent dus aan het sporten, maar ondertussen ben je ook lekker buiten. Heerlijk als je na een lange kantoordag wil sporten, maar ook behoefte hebt aan frisse buitenlucht.

Verder leer je ook andere mensen kennen op een laagdrempelige manier. Iedereen traint op zijn eigen niveau, maar toch maak je gebruik van hetzelfde toestel. Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn om ongeveer een kwartier te reizen voor calisthenics. Je leert mensen kennen die niet zo dicht bij jou in de buurt wonen. Een leuke en sportieve manier van contact leggen toch?

Nieuwsgierig geworden?

Ben je inmiddels wel nieuwsgierig geworden? Bekijk dan op de website van IJslander alle mogelijkheden of zoek een plek in de buurt op waar een van de beweegtoestellen staat. Samen of alleen? ’s Ochtends vroeg of ’s avonds laat? Het is allemaal mogelijk!