Noten kopen

Noten kopen

Noten zijn een heerlijk tussendoortje en ook nog eens heel gezond. Veel mensen denken dat je dik wordt van noten, omdat er veel vet zit in noten. Er zit inderdaad veel vet in, maar laat je dat niet tegenhouden bij het kopen van noten. Er zijn onderzoeken die aantonen dat mensen die vaak noten eten een lager lichaamsgewicht hebben en een slankere buik. Ook het Voedingscentrum adviseert om elke dag een handje noten te eten. Je verkleint zelfs het risico op hart- en vaatziekten door het eten van noten. Mannen opgelet! Het eten van walnoten is zelfs goed voor de kwaliteit van het sperma.

We eten al jaren noten

Het eten van noten is hip, maar bijna acht eeuwen geleden aten we als mensen ook al noten. Het was voedzaam, maar ook toen al was men op de hoogte van de geneeskundige krachten van noten. Noten waren makkelijk te verbouwen en relatief lang houdbaar. De ideeën van onze voorouders waren zo gek nog niet.

Noten zijn gezond en lekker

Je kunt er het beste voor kiezen om ongezouten noten te kopen. Ze kunnen dus ongebrand (rauw), gebrand en geroosterd zijn. Denk hierbij aan amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten. Pinda’s zijn eigenlijk geen noten, maar ook ongezouten pinda’s zijn gezond en lekker natuurlijk…In plaats van het eten van een handje noten, kan je noten natuurlijk ook op een andere manier verwerken in de keuken. Wist je dat je heel eenvoudig zelf amandelmelk kan maken? Je hebt eigenlijk alleen amandelen en water nodig. Ook een heerlijke alternatieve melk voor je cappuccino.

Noten als aanvulling in een vegetarisch dieet

Als vegetariër mis je een aantal voedingsstoffen, omdat je geen vlees eet. Noten zijn dan een goed alternatief om dit aan te vullen. Denk bijvoorbeeld aan calcium. Als je als vegetariër geen zuivel eet of veganistisch bent, mis je calcium. Calcium zorg voor stevige en gezonde botten. Amandelen bevallen veel calcium en ook cashewnoten en hazelnoten hebben calcium in zich. Noten zijn ook een bron van ijzer en eiwitten. Je kunt natuurlijk elke dag een handje noten eten, maar wat dacht je van een lekkere notenburger? Zelfgemaakt van rauwe noten zoals walnoten, pecannoten, amandelen, hazelnoten of cashewnoten. Misschien nog wel lekkerder dan een hamburger en zeker gezonder. Een stamppotje met noten in plaats van rookworst is ook heerlijk.

Waar kan je noten kopen?

Je kan natuurlijk noten kopen. op de markt of in de supermarkt, maar het kopen van noten kan ook online.
Zo kan je voor allerlei soorten noten terecht op topnoten.nl. Dit is een webshop met een groot assortiment noten. Je kan er verder terecht voor superfood, muesli & granen, pitten & zaden, gedroogd fruit, cacao, snacks, meel & bloem en natuurlijke voeding. Je kunt kiezen voor grote en kleinere verpakkingen tot zelfs 2500 gram.