Meer weten over voedingssupplementen?

Meer weten over voedingssupplementen

Iedereen weet dat je gezond moet eten, maar niet iedereen doet dat. Ook niet iedereen weet wat voedingssupplementen zijn en waar ze voor dienen. Als je net bent begonnen met het ontdekken van sport, fitness, superfoods, vega/vegan lifestyle en andere dergelijke dingen dan heb je vast wel eens de term voedingssupplementen voorbij zien komen. We vertellen in dit artikel meer over voedingssupplementen.

Wat zijn voedingssupplementen?

Capsules, drankjes, druppels, pillen en poeders, voedingssupplementen komen in veel verschillende vormen voor. Ze bestaan om als product een aanvulling te zijn op je dagelijkse voeding. Voedingssupplementen bestaan veelal uit vitamines en mineralen. Ook bioactieve stoffen kunnen erin worden teruggevonden. Een voorbeeld van een voedingssupplement zijn de vitamine B12 supplementen.

De vorm van voedingssupplementen

Ook al komen de vitamine in een andere vorm, ze hebben dezelfde werking die vitamine en mineralen hebben op het lichaam. Deze stoffen vinden we meestal in ons eten of drinken, maar door de ander vorm die de vitamine heeft is het gemakkelijker voor het lichaam om de vitamine op te nemen dan bijvoorbeeld de vitamine uit het eten te trekken.

Voor wie zijn voedingssupplementen bedoeld?

Voedingssupplementen worden vaak gebruikt door personen die er baat bij hebben. Dit kunnen zwangere vrouwen zijn, ouderen of jonge kinderen. Reguliere mensen die op een leeftijd zijn waar ze vanzelfsprekend gezond zijn eten vaak gevarieerd, waardoor ze alle nodige bouwstenen uit hun eten krijgen. 

Voor sommige mensen is het daarentegen moeilijk om vitaminen en mineralen op te nemen. Deze mensen hebben meer aan een voedingssupplement waar Liposomale voedingssupplementen inzitten. Door de liposomen wordt het gemakkelijker om stoffen op te nemen in het systeem.

Waar vindt je voedingssupplementen?

Voedingssupplementen kan je in veel winkels halen. Vaak heeft een drogisterij een uitgebreid assortiment van verschillende merken en variatie aan voedingssupplementen. Online webshops, zoals CureSupport, verkopen ook voedingssupplementen. Vaak worden deze voor een specifiek doel verkocht. Gewichtsverlies of spieropbouw zijn de twee van deze redenen.