Meer informatie over ooglid correctie kosten

ooglid correctie kosten

Een ooglidcorrectie kun je om veel verschillende redenen doen. Zo kan het om iets medisch zijn, of om er simpelweg wat jonger uit te zien. Hoe dan ook; je kunt er enorm veel plezier van hebben. In deze blog worden verschillende onderwerpen binnen het kader van ooglidcorrectie besproken, zoals bijvoorbeeld ooglid correctie kosten. Daarnaast worden de soorten ooglidcorrecties besproken en wanneer je een ooglidcorrectie neemt.

Wat voor soort ooglidcorrecties?

Als eerste de soorten ooglidcorrecties. Ooglidcorrectie van het bovenste ooglid wordt meestal ingezet wanneer je een verslapte huid, overtollig vet of wallen op je bovenste oogleden hebt. Ooglidcorrectie van het onderste ooglid wordt vaak gebruikt wanneer je overtollige huid of wallen onder je ogen hebt. Veel mensen kiezen voor een ooglidcorrectie van beide oogleden omdat je er met deze ingreep er jonger uitziet. Beide tegelijk doen zorgt voor het beste resultaat. Bij alle soorten ooglidcorrecties zal de chirurg eerst bepalen wat de beste verdovingsmethode is. Vervolgens maakt de chirurg een insnijding in de plooi van het ooglid (in het geval van het bovenste ooglid) of net onder de onderste wimperlijn (in het geval van het onderste ooglid), zodat de littekens minimaal en natuurlijk zijn. Vervolgens worden vet, spieren en huid verwijderd, verplaatst en opnieuw verdeeld.

De ooglid correctie kosten

Ten slotte dan maar de ooglid correctie kosten. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van het soort ooglidcorrectie dat je ondergaat. Zo kun je alleen het bovenlid laten doen, het onderlid of beide oogleden. De ooglidcorrectie kosten verschillen enorm binnen deze drie opties. Zo zijn de kosten voor beide bovenoogleden ongeveer rond de €800-€95, de kosten voor beide onderoogleden ongeveer €1200-€1350 en de ooglid correctie kosten voor een combinatie (zowel boven- als onderooglidcorrectie) bedragen ongeveer €1800-€2000. Wanneer je een gegronde medische reden hebt zoals een verslapte of verlamde bovenooglid als resultaat van een chronische ziekte of een geboorteafwijking kun je kijken of er iets met de verzekering geregeld kan worden. Ook bij een ernstige beperking van het zicht kan er gekeken worden of een vergoeding mogelijk is.

Wanneer neem je een ooglidcorrectie?

Als je vetophopingen of overtollige, verslapte huid hebt rondom de ogen ben je misschien een goede kandidaat voor een ooglidcorrectie. Let altijd wel op de ooglid correctie kosten. Ooglidchirurgie is geen wondermiddel, dus het is belangrijk dat je realistische verwachtingen hebt en ook na de ingreep goed voor de huid blijft zorgen. Mensen die last hebben van droge ogen of oogontstekingen zijn geen goede kandidaten vanwege de reden dat je na de ooglidcorrectie hier nog wat meer last van kunt hebben. Bovendien, als je rookt of niet in goede algemene gezondheid bent, ben je ook geen geschikte kandidaat voor de procedure. Er zijn geen specifieke leeftijdsgrenzen voor ooglidchirurgie, hoewel de meeste chirurgen geen cosmetische ingreep zullen uitvoeren bij patiënten jonger dan 18 jaar. Een medische ingreep bij de oogleden is vaak wel mogelijk. Voor oudere patiënten is de beslissing om in aanmerking te komen meer gebaseerd op de algemene gezondheid en het vermogen om algemene anesthesie te verdragen dan op leeftijd.