Het belang van een gezonde lunch

gezonde lunch

Veel mensen onderschatten het belang van een (gezonde) lunch. Na een goed ontbijt is de lunch het volgende moment om ’s middags te zorgen dat je lichaam weer nieuwe voedingsstoffen binnen krijgt. Een argument om geen gezonde lunch te kunnen maken door tijdnood is geen argument meer, aangezien je tegenwoordig ook gezonde lunches kunt laten klaarmaken en laten bezorgen via Lunch.nl

Veel mensen zien vooral ontbijten als een onbelangrijk iets, terwijl het juist de start van je dag betekent voor je lichaam, fysiek en mentaal. Het nuttigen van een gezonde lunch zorgt er juist aan het begin van de middag voor dat je uren die volgen op werk of school weer vol energie door kunt komen. Zeker als je niet de tijd neemt om te ontbijten is een goede lunch extra van belang.

Er zijn ook genoeg mensen die ervoor kiezen om zeer uitgebreid te lunchen en wat minder uitgebreid te dineren. Zo zorg je ervoor dat je de komende uren met een lichaam vol brandstof goed en energiek door kunt komen. Uit onderzoek is gebleken dat een gezonde lunch ervoor zorgt productiviteit en het werkvermogen sterk wordt verhoogd. 

Voedzame lunch klaarmaken

Maar hoe zorg je voor een gezonde en voedzame lunch? Zorg er in ieder geval voor dat je lunch genoeg koolhydraten en eiwitrijke producten bevat. Denk hierbij aan volkoren brood, crackers en eiwitrijke smeersels. Voor de extra vitamines kun je denken aan een (maaltijd) salade. Lunch laten bezorgen in Putten is bijvoorbeeld ook goed mogelijk als jouw bedrijf daar gevestigd is en je geen tijd hebt om zelf een gezonde lunch klaar te maken.

Neem er de tijd voor

Omdat de lunch een erg belangrijk onderdeel vormt in je dagelijkse voedingsschema is het van belang om er de tijd voor te nemen, zodat je je lunch ook goed kunt verteren en even afstand kunt nemen van je werk. Zorg er daarom voor dat je even samen met collega’s de tijd neemt om te lunchen of op een andere plek dan achter je bureau. Zo zorg je ervoor dat je even met iets anders bezig bent dan werk en kun je er daarna weer volledig tegenaan.