Helpen supplementen met fitter worden?

Helpen supplementen met fitter worden

Er zijn veel maatregelen die je kunt nemen om een fitter lichaam te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig sporten, gezonder eten, je houden aan een gebalanceerd voedingsschema, goed slapen, voldoende water drinken.. de ene stap is groter dan de andere, maar uiteindelijk zijn het wel stappen die je kunt maken. 

Hierbij kunnen supplementen je ook van dienst zijn, in het bijzonder wanneer je al sport en gezond eet. Supplementen hebben namelijk een aantal belangrijke voordelen. Je leest hier meer over de rol van supplementen wanneer je fitter wilt worden!

Fitter met supplementen

Het antwoord op de vraag of je met supplementen fitter kunt worden, is dus ja. Denk er dus wel aan dat supplementen het beste werken als ondersteuning. Zorg er dus voor dat je al sport en gezond eet; dan hebben supplementen het beste effect! Hieronder zie je een aantal voordelen van supplementgebruik. 

  • Je gaat beter presteren
  • Je herstelt beter
  • Supplementen kunnen helpen met afvallen
  • Bepaalde supplementen helpen bij je algemene gezondheid

Beter presteren

Een van de redenen waarom supplementen als ondersteuning goed werken, is omdat ze ervoor zorgen dat je beter presteert tijdens het sporten. Creatine zorgt bijvoorbeeld voor meer kracht en met een cafeïne tablet verhoog je je uithoudingsvermogen. Hierdoor ga je je (tijdens het sporten) dus ook fitter voelen!

Beter herstellen

Je gaat niet alleen beter presteren, je herstelt met bepaalde supplementen ook sneller. Een mooi voorbeeld hiervan zijn BCAA-aminozuren. Deze zorgen niet alleen voor een beter herstel; ze werken ook preventief. Men voelt zich door blessures vaak niet fit. Supplementen lossen dat op, doordat ze zowel (preventief) blessures voorkomen als helpen bij het herstel.

Helpen met afvallen

Het blijkt ook dat bepaalde supplementen kunnen helpen bij het afvallen. Sommigen willen fitter worden door af te vallen. Cafeïne verhoogt bijvoorbeeld je metabolisme, wat belangrijk is bij het afvallen. Andere geschikte supplementen zijn L-Arginine en gezonde fatburners.

Algemene gezondheid

Verder zijn er bepaalde supplementen die van belang zijn voor je algemene gezondheid. Dit zijn onder andere vitamines en mineralen. Een ander belangrijk supplement hiervoor is visolie (omega 3), aangezien het vele gezondheidsvoordelen heeft (onder andere voor je hart en hersenen). Hierdoor ga je je gezonder, en dus waarschijnlijk ook fitter voelen!