Hardloopshirt bedrukken? Let hierop!

Hardloopshirt bedrukken

Door een hardloopshirt te bedrukken kun je op een hele mooie manier reclame maken voor je bedrijf, onderneming of evenement. Je laat daarmee een gezonde indruk achter door sport te koppelen aan je merk of aan je evenement. Zeker als je meedoet aan een hardloopwedstrijd of een marathon is het laten bedrukken van je sportoutfit een uitstekend idee. In dit artikel leggen we enkele voorbeelden voor hoe je je hardloopoutfit kunt bedrukken en waar je sowieso op moet letten bij de aankoop van dergelijke sportkleding.

Voorbeelden van bedrukkingen op hardloopshirts

  • Rugnummers, namen van de sporters
  • Logo’s van de sponsoren
  • Je bedrijfsnaam met logo
  • Reclametekst

Waar op letten bij het bedrukken van hardloopshirt?

Bij een hardloopshirt bedrukken komen er net wat meer elementen bij te kijken waar je op moet letten. Naast dat het shirt comfortabel moet zitten, je geen last wilt hebben van kou of nattigheid – moet de stof geschikt zijn voor bedrukken of borduren. Goed nieuws: er zijn veel kleding drukkerijen waar ze over beide beschikken: én comfortabele sportkleding én kwaliteit waardoor elke bedrukking of borduursel perfect kan.

Kenmerken hardloopkleding

Bij elke sport ben je je flink aan het inspannen. En daardoor ga je waarschijnlijk redelijk zweten. Een hardloopshirt is dan ook gemaakt van materiaal dat transpiratie goed kan afvoeren. Daardoor word je niet nat van het zweten en blijft je lichaam mooi op de juiste temperatuur. Zeker als het aardig fris is buiten wil je jezelf warm houden. Maar je wilt ook niet 3 lagen kleding aantrekken. Hardloopshirts zijn dan ook lichtgewicht en geschikt voor elke seizoen.

Materiaal is belangrijk

Niet elk materiaal leent zich voor een hardloopshirt. Katoen houdt zo bijvoorbeeld vocht vast. Dus hoe mooi dat ene katoenen t-shirt ook is – het is beter om te kiezen voor polyester. Dit is ook een veelgebruikt materiaal voor sportshirts, omwille van de redenen welke we hierboven noemden: licht van gewicht en voert transpiratievocht snel af. Er zijn ook hardloopshirts welke mesh inzetstukken aan de zijkanten bevatten, welke zorgen voor een optimale ventilatie. Wil je ook in de avond goed en vooral veilig kunnen lopen? Kies dan voor kleding met reflecterende details.

Kleding bedrukken als relatiegeschenk

We hebben het nu gehad over hardloopkleding bedrukken voor jezelf. Maar je zou het ook als een relatiegeschenk kunnen doen. Dat kan met hardloopshirts, maar ook met andere kleding. Of je kunt je eigen personeel er ook mee verblijden. Ook tijdens het hardlopen geeft het een gevoel van eenheid als jij en je collega’s allemaal dezelfde kleding dragen.

Hardloopshirts bedrukken in kleine of grote oplage

Welk soort shirt je ook kiest voor hardlopen, hardloopshirts bedrukken kan in zowel grote oplagen als kleine oplagen. Kleine oplagen kan al vanaf 10 stuks. Je kunt ook beter altijd wat meer bestellen dan te weinig. Zeker als je een unieke bedrukking hebt immers. Ook hoef je niet perse alleen maar hardloopshirts te kiezen bij het bestellen. Je kunt ook kiezen voor een aantal shirts en daarbij nog voor sportjassen of andere (sport)kleding. Ga zeker die offerte dus eens aanvragen bij de drukkerij om te kijken wat er voor jouw sportoutfit allemaal mogelijk is.