Geen tijd om te sporten? Met deze tips heb je wél tijd!

Geen tijd om te sporten tips

Tijd vinden om te sporten: het kan een flinke uitdaging zijn. Dat weten wij als geen ander. Daarom zetten we in deze blog de beste tips op een rijtje zodat je wél tijd hebt om te sporten. Hier komen ze!

Tip 1: Plan het sporten in

Het is misschien een open deur, maar het is wel een van de belangrijkste tips die wij hebben. Plan tijd in je agenda op te gaan sporten! Zo voorkom je dat je afspraken inplant terwijl je eigenlijk had willen sporten. Plan te tijd wel realistisch in, vergeet bijvoorbeeld eventuele reistijd niet. Houd ook rekening met het moment waarop je het sporten plant. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld verschrikkelijk ‘s ochtends vroeg te sporten terwijl anderen het heerlijk vinden.

Tip 2: Kies een handige locatie

Sporten kost vaak veel tijd omdat je fysiek ergens heen moet. Je moet dus niet alleen de tijd rekenen dat je in de sportschool staat, maar ook de tijd die het je kost om er te komen. Dit los je in één klap op door thuis of op je werk te gaan sporten. Hier kan een personal trainer je mee helpen. Bijvoorbeeld deze personal trainer in Rijswijk en andere steden.

Tip 3: Multitasken!

Wanneer je meer wilt sporten en bewegen helpen alle kleine beetjes. Probeer daarom een aantal van je dagelijkse taken een sportief tintje te geven! Heb je een telefoongesprek waar je geen aantekeningen bij hoeft te maken? Loop dan een rondje tijdens het bellen. Kijk je dagelijks een serie of luister je een podcast? Doe dit dan tijdens een workout! Zo besteed je jouw tijd extra effectief. Je kunt tijdens het televisie kijken prima een aantal oefeningen doen, of al wandelend met een vriendin kletsen.

Tip 4: Haal alles uit je workout

Besteed de tijd die je hebt om te sporten zo nuttig mogelijk! Dit doe je door een duidelijk trainingsschema aan te houden. Zo plan je in wat je tijdens je training van een uur allemaal gaat doen. Een personal trainer kan je helpen met het samenstellen van een schema wat precies past bij jouw doelstellingen.

Geen smoesjes meer, tijd om te sporten!

Vaak is het gebrek aan tijd natuurlijk ook een mooi excuus om niet te gaan sporten. Dat is zo zonde! Dus stop met liegen tegen jezelf en ga lekker aan de slag. Heb je echt geen zin om te sporten? Wees hier dan ook eerlijk over en zeg niet dat je geen tijd hebt. Sport ze!