Fit worden met golf, is dat mogelijk?

Fit worden met golf

Niet lang geleden kwam er uit een Zweeds onderzoek naar voren dat golfers langer leven. Het zou gaan om een levensverlenging van maximaal 5 jaar. Het was een groot onderzoek waar 300.000 golfers aan meededen. Hierbij werd er vanuit gegaan dat wanneer er wordt gegolfd er 8 kilometer wordt afgelegd. Daarnaast duurt een potje golf zo’n 4 tot 5 uur. Golven is zowel goed voor de fysieke als de mentale gezondheid. Dat golven bijdraagt aan een fitter leven is duidelijk, maar hoe komt dit?

Het vele bewegen

Tijdens een spelletje golf leg je gemiddeld zo’n 8 kilometer af. Echter is dat niet de enige vorm van beweging die je krijgt. Zo maak je ook geregeld de golfswing. Tijdens deze swing gebruik je veel verschillende spieren. Het mooie hiervan is dat je deze spieren normaal gesproken weinig gebruikt. Door het golven spreek je deze spieren dus extra vaak aan. Veel mensen hebben in het begin van de golfcarriere veel spierpijn. Echter zul je na verloop van tijd merken dat dit minder wordt. Zo zorgt golven voor meer lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Golven is dus naast dat het leuk is ook erg gezond. Goede golfkleding is wel van belang. Je beweegt namelijk erg veel en vervelende kleding is niet prettig. De juiste golfkleding kan het spel net wat leuker maken.

De golfkleding

Wanneer je op zoek bent naar sportieve golfkleding is golfkleding kopen bij Q1905.com een aanrader. Bij het uitzoeken van de juiste golfkleding is het belangrijk dat je rekening houdt met de richtlijnen van de club. Zo is niet elke soort kleding even gewenst. De richtlijnen zijn anders voor mannen en vrouwen. Wel is het bij beiden van belang dat je een polo draagt met een nette kraag. Toch zijn er tegenwoordig ook shirt die voldoen in de golfwereld.