Ervaringen met de Foodbag maaltijdbox

Ervaringen met de Foodbag maaltijdbox

Een tijdje geleden ging ik aan de slag met het maaltijdpakket van Hello Fresh. Ik vond het toen een nadeel dat alle producten uit Nederland kwamen en er heel wat pakjes en zakjes gebruikt werden. Twee zaken die niet echt passen in een maatschappij waarbij we steeds ecologischer proberen te leven. Tijd om een Belgisch alternatief uit te proberen en daar kwam Foodbag to the rescue!

Foodbag is een bedrijf, gevestigd in Gent, dat een kookpakket levert met ingrediënten en recepten om zelf 4 heerlijke gerechten klaar te maken. Klinkt alvast top vind ik! Ik nodigde elke dag van de week een vriendin uit en was klaar om het pakketje te ontvangen. Mijn foodbag (die eigenlijk een doos was, jammer) werd netjes geleverd op maandagavond tussen de aangegeven tijdstippen, je moet hier wel wat flexibel in zijn, maar meestal wordt er wel nog voor etenstijd geleverd. Je kan ook gerust pas op dinsdag starten, de producten blijven lang genoeg houdbaar in de koelkast!

Deze week stonden er vier gerechtjes op het menu waar ik echt nooooit zelf op zou komen. Ik dacht zelfs eerder: oei, wordt dit het? De eerste reactie van de boyfriend (die aan het werk is) was: “Zeg, jij eet toch geen gehaktballen in tomatensaus?” Oké, die naar recept van Foodbag dus wel! Ik vond de vier gerechten stuk voor stuk heel lekker en meestal heb je maar één of twee potten/pannen nodig om alles klaar te maken. Het snij- en voorbereidingswerk nam meestal het meeste tijd in beslag, maar in een halfuurtje zit je meestal aan tafel!

Mijn persoonlijke favoriet is moeilijk om te noemen, ik vond zowel de gehaktballen als de waterzooi echt héérlijk. De vis was verrassend, maar nét geen topper zoals de andere twee. De sojasaus bij de bami goreng viel me wat tegen, maar het eitje erbij maakte heel veel goed. Mijn vriendinnen kunnen natuurlijk niet vergelijken, dus je moet het maar even met mijn mening doen. We waren het er wel helemaal over eens dat dit een erg leuk concept is, je doet nieuwe ideeën op en eet producten die je anders niet zou kopen in de winkel. Wees zeker niet bang dat je niet genoeg gegeten zult hebben, ik denk dat ik elke dag nog een persoon extra aan tafel kon uitnodigen. Onze hond was meer dan blij met de restjes en ook de diepvries zorgt voor enkele leftovers.

Even alles op een rijtje… Dit vind ik erg positief:

  1. Je kijkt online wat er op het menu staat en kunt zo bestellen voor de aankomende week, je kan ook wekelijks later leveren.
  2. Alles wordt netjes aan huis geleverd, geen tijd verliezen in de supermarkt.
  3. Er komen nieuwe en verrassende gerechtjes op je bord!
  4. De maaltijden zijn vrij gezond, naar mijn gevoel gezonder dan Hello Fresh.
  5. De receptkaarten zijn overzichtelijk en duidelijk. Je weet precies wat je nodig hebt en wat je ermee moet doen. (Bij één receptje liep er wel wat fout, maar dat is helemaal vergeten en vergeven.)
  6. Je hebt weinig potten en pannen nodig en binnen een halfuur staat je eten (meestal) op tafel.
  7. De porties zijn meer dan groot genoeg, je kan zelfs nog wat leftovers bewaren voor de volgende dag!
  8. Je kunt tot twee weken vooraf kijken wat er de komende weken op het menu staat, dus je komt niet voor verrassingen te staan.

Je zal me misschien niet geloven, maar eigenlijk vind ik hier weinig negatief aan. Er worden minder aparte verpakkingen gebruikt dan bij Hello Fresh en de producten komen uit België. Foodbag is dan wel duurder dan Hello Fresh, maar de voordelen maken dat grotendeels goed. Ik zou het omwille hiervan niet wekelijks bestellen, maar dit is wel het perfecte concept voor mensen met een carrière en weinig extra tijd om boodschappen te doen en een menu samen te stellen. Ook fijn voor eens om de zoveel tijd…

Foodbag levert trouwens enkel in België, dus voor de dutchies is Hello Fresh nog steeds een beter alternatief.