Een teambuildingsdag op Ameland

teambuildingsdag op Ameland

Net als een bedrijf onderhevig is aan kleine en grotere veranderingen, geldt dat ook voor de mensen die het bedrijf draaiende moeten houden. Bedrijven die ervoor willen zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan en ook blijven staan, organiseren daarom regelmatig teambuildingsdagen waarin de nadruk wordt gelegd op de koers die het bedrijf wil varen , maar waarbij ook gewerkt wordt aan een prettige sfeer op de werkvloer en een professionele interactie tussen medewerkers. Veel bedrijven kiezen ervoor dergelijke teambuildingsdagen niet binnen de bedrijfsmuren te organiseren, maar op een bijzondere locatie, zoals bijvoorbeeld het eiland Ameland.

Waarom teambuilding op Ameland?

Een teambuildingsdag op Ameland is voor veel mensen een soort mini-vakantie. Naast de verplichte teambuildingsactiviteiten, hebben deelnemers voldoende tijd en mogelijkheden om te genieten van alles dat het eilandleven hen te bieden heeft. Een verfrissende strand- of duinwandeling of met de fiets het eiland verkennen zijn twee van de meest populaire nevenactiviteiten die door deelnemers als zeer prettig worden ervaren. Een teambuildingsdag op een eiland zoals Ameland heeft iets dat men simpelweg op andere locaties die worden gebruikt voor teambuildingsdagen niet te vinden is.  

Thema’s en mogelijkheden

Wie een teambuildingsdag op Ameland wil houden, kan dit natuurlijk helemaal in eigen beheer plannen. Er zijn echter ook een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren en begeleiden van teambuildingsdagen. Deze bedrijven hebben vaak complete scenario’s op de plank liggen, onderhouden contacten met lokale ondernemers en bieden activiteiten in thematische vorm aan. Door een teambuildingsdag te laten organiseren, neemt u zichzelf niet alleen een hoop voorbereidend en uitvoerend werk uit handen, maar bespaart u tevens op de kosten voor de teambuildingdag(en).

Praktische informatie

Een teambuildingsdag op Ameland begint uiteraard altijd met de boottocht van het vasteland naar het eiland. Eenmaal aangekomen zal er een compleet programma beschikbaar zijn. Dat begint vrijwel altijd met het fietsen naar de locatie waar alle activiteiten op Ameland plaats zullen vinden. Maakt u gebruik van een arrangement, dan zal er bij aankomst eerst gelunched worden, voordat het daadwerkelijke programma wordt gestart. In de regel duurt het programma de gehele middag en is er een afsluitende maaltijd voordat men de boot terug naar het vasteland pakt.