Dit zijn de redenen waarom je ragers moet gebruiken

Dit zijn de redenen waarom je ragers moet gebruiken

Heb je last van eten wat af en toe tussen je kiezen of tanden blijft zitten? Dan kan het fijn zijn om te flossen. Door goed te flossen haal je de meeste restjes die tussen je tanden zitten weg. Mocht je echt alles willen weghalen dan zouden ragers misschien iets kunnen zijn. Maar wat zijn ragers precies en wat doen ze nou echt? In dit artikel een paar redenen waarom je ragers moet gebruiken.

Waarom ragers aanschaffen?

Zoals eerder gezegd kun je met ragers alles goed weghalen wat er tussen je tanden is blijven zitten nadat je iets hebt gegeten. Als je bijvoorbeeld draadjesvlees hebt gegeten of iets wat gemakkelijk achter je tanden blijft hangen, kan het fijn zijn om dit met iets weg te halen. Veel mensen gebruiken hiervoor een tandenstoker, flosdraad of ragers. Het voordeel van ragers is dat je hier niks mee kan beschadigen. Met een tandenstoker kan het voorkomen dat je jezelf per ongeluk prikt in je tandvlees. Dit doet zeer en kan voor wondjes zorgen die kunnen gaan ontsteken als je deze niet goed onderhoudt. Dit is natuurlijk niet fijn en daarom kan het dus slim zijn om ragers te gebruiken.

Ragers voor de beugel helpen bij het schoonhouden van het gebit!

Als jij een beugel hebt kan een rager ook erg fijn zijn. Door de blokjes die je op je tanden hebt en het draadje wat er tussen zit, kom je met een tandenborstel niet overal goed bij. Met flosdraad al helemaal niet omdat het draadje hiervoor in de weg zit. Een rager kan doordat het borsteltje beweegbaar is er gemakkelijk tussendoor. Zo kun je zonder zorgen alles schoonmaken en weet je zeker dat je geen etensresten tussen je tanden hebt zitten. Vaak krijg je als je een beugel krijgt er ook een aantal ragers bij en in sommige gevallen laten ze zelfs zien hoe het moet. Zo weet je zeker dat je ze goed gebruikt en je jezelf niet per ongeluk pijn doet. Je wilt immers niet dat je mond verzorgen pijn gaat doen.

Verschillende soorten ragers

Je hebt veel verschillende soorten ragers. In verschillende kleuren, groottes, aantallen en soorten. Tepe ragers kopen kan een goede optie zijn als je een wat langer stokje wilt. Bij de ragers wordt namelijk een extra stokje aangeleverd waar je de ragers in kunt klikken waardoor de rager langer wordt. Hierdoor kun je gemakkelijker bij de achterkant van je mond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je kiezen. Een ander product dat je aan kan schaffen zijn de Lactona ragers. Beide ragers zijn te koop bij verschillende drogisterijen en apotheken. De ragers kun je ook gemakkelijk online bestellen. Zo hoef je niet de deur uit, dit is natuurlijk ideaal. Je bestelt de ragers online en vaak krijg je ze binnen een paar dagen al binnen. Soms heb je ze de volgende dag al in huis. Zo kun je de dag erna al aan de slag om een gezonder en schoner gebit te krijgen.