Dit zijn de 10 beste zwaargewichten van 2022 in het boksen

beste zwaargewichten van 2022 in het boksen

Boksen is een zeer populaire sport. Misschien doe je het zelf ook wel in een boksschool, of met een personal trainer. Vooral de gewichtsklasse zwaargewicht is één van de populairste gewichtsklasse. Ieder jaar is er een top aan zwaargewicht boksers en zo ook voor 2022. Ben je benieuwd welke boksers dit zijn? Dat lees je in dit artikel.

Verschillende gewichtsklassen

Bij boksen zijn er verschillende gewichtsklassen. Hier worden de boksers ingedeeld op hun lichaamsgewicht. De boksers met hetzelfde lichaamsgewicht boksen tegen elkaar. Er zijn in totaal achttien verschillende gewichtsklassen. De bekendste hiervan zijn zwaargewicht, lichtgewicht en middengewicht. De limiet van lichtgewicht is 61,23 kg, bij het middengewicht is dat 72,57 kg en het zwaargewicht kent geen limiet. Wie zijn de beste 10 zwaargewicht boksers van 2022?

1.      Tyson Fury

Op nummer één staat zwaargewicht bokser Tyson Fury. Tyson is een Britse bokser in de zwaargewicht klasse. In 2015 werd hij wereldkampioen. Zijn laatste gevecht was op 7 oktober 2021 tegen Deontay Wilder. In de elfde ronde sloeg Tyson Deotnay KO.

2.      Oleksandr Usyk

Oleksandr is een zwaargewicht bokser uit Oekraïne. In 2012 werd hij olympisch kampioen in de zwaargewichtklasse. Op 25 september 2012 had hij zijn laatste gevecht en vocht hij tegen Anthony Joshua. Hij won deze wedstrijd.

3.      Deontay Wilder

Deontay Wilder vocht als laatst tegen Tyson Fury en verloor hier het gevecht. Deontay is een Amerikaans bokser en won brons op de olympische zomerspelen in 2008 in Peking.

4.      Anthony Joshua

Anthony Joshua is een Britse bokser en werd in 2012 olympisch kampioen. Zijn laatste gevecht tegen tegen Oleksandr verloor hij echter.

5.      Andy Ruiz Jr.

Andy Ruiz Jr is een Mexicaans-Amerikaans bokser. Zijn laatste gevecht, op 1 mei 2021, won hij van Chris Arreola. In 2019 versloeg hij Anthony Joshua met een technische knock-out.

6.      Dillian Whyte

Dillian Whyte is een Britse bokser in de zwaargewicht klasse. Eerder was Dillian ook kickbokser en beoefende hij mixed martial arts. Zijn laatste gevecht op 27 maart 2021 won hij van Alexander Povetkin.

7.      Joseph Parker

Joseph Parker is een Nieuw-Zeelandse bokser van Samoaanse afkomst. Met zijn laatste gevecht op 1 mei 2021 won hij in split-decision van Dereck Chisora.

8.      Luis Ortiz

Luis Ortiz is een Cubaanse bokser. Zijn laatste gevecht was op 7 november 2020 en hier won hij van Alexander Flores met een KO.

9.      Joe Joyce

Joe Joyce is een Britse bokser. Met zijn laatste gevecht op 24 juli 2021 won hij van Carlos Takam met een technische knock-out.

10. Michael Hunter

Michael Hunter is een Amerikaanse bokser. Zijn laatste gevecht won hij op 3 augustus tegen Mike Wilson.

Ondanks dat niet alle boksers altijd winnen, beloven de prestaties van deze boksers veel goeds voor 2022. Heb jij interesse in boksen en wil je het ook zelf gaan beoefenen? Hier vind je een mooi overzicht van boksscholen door heel het land.