Dit is waarom biologische walnoten onmisbaar zijn in een gezond voedingspatroon

Biologische walnoten

Walnoten zitten vol met allerlei heilzame voedingsstoffen, waardoor ze onmisbaar zijn in een gezond voedingspatroon. De voedingsstoffen in walnoten zijn betrokken bij de werking van allerlei processen in het lichaam. Door regelmatig walnoten te eten draag je bij aan de werking van deze processen en blijf je zo gezond mogelijk. Wij vertellen je meer over waarom biologische walnoten onmisbaar zijn in een gezond voedingspatroon.

Over biologische walnoten

Biologische walnoten zijn vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Hierdoor profiteert jouw lichaam optimaal van alle belangrijke voedingsstoffen die de walnoten bevatten en hoef je je geen zorgen te maken over onnodige milieubelasting. Wil je optimaal genieten van alle belangrijke voedingsstoffen van walnoten? Kies dan voor een rauwe, ongezouten variant. Rauwe biologische walnoten bevatten alle voedingsstoffen in optima forma en zijn vrij van ongezonde bestanddelen. Zo kan jij ze zonder zorgen toevoegen aan jouw gezonde voedingspatroon.

Cholesterol, hart- en vaatziekten

Walnoten zitten, net als andere soorten noten, vol met onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zorgen ervoor dat het LDL-cholesterol in het bloed verlaagd wordt. Hierdoor is de kans op hart- en vaatziekten lager en wordt de werking van jouw bloedvaten gestimuleerd. Door regelmatig rauwe biologische walnoten te eten profiteer je optimaal van deze onverzadigde vetten.

Een goede nachtrust

Heb jij moeite met in slaap komen of slaap je zelden een hele nacht door? Ook daar kunnen biologische walnoten jou bij helpen. Walnoten bevatten het slaaphormoon melatonine. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het slaperige gevoel en regelt jouw nachtrust. Een handje biologische walnoten (ongeveer negen stuks) per dag kan de aanmaak van dit hormoon stimuleren en een eventueel gebrek aan een slaperig gevoel wegnemen. Zo kunnen biologische walnoten ervoor zorgen dat jouw nachtrust verbetert en jij met een uitgerust gevoel uit bed stapt.

Hulp bij afvallen

Probeer jij al maanden en misschien zelfs wel jaren om wat gewicht te verliezen, maar lukt het je niet? Dan is het de moeite waard om biologische walnoten aan jouw dieet toe te voegen. Walnoten bevatten wellicht meer calorieën dan de meeste noten, maar zorgen op hun beurt ook het langst voor een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je minder de neiging om te gaan snacken. Wil jij biologische walnoten gaan eten om af te vallen? Eet dan niet meer biologische walnoten dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Zo voorkom je dat je calorie-inname te hoog wordt en profiteer je optimaal van deze bijzondere noten.