De voordelen van in teamverband sporten

De voordelen van in teamverband sporten

Lichaamsbeweging kan wonderen doen voor je geestelijke gezondheid. Gezellige teamsporten en groepsoefeningen kunnen het peil van de stresshormonen in je lichaam verlagen en het vrijkomen van stofjes zoals endorfine op gang brengen, waardoor je stemming op natuurlijke wijze verbetert en je je gelukkiger en meer ontspannen voelt.

Deel uitmaken van een team, met een gemeenschappelijk doel, is een ongelooflijke manier om contact te maken met teamgenoten en coaches. Een bijdrage leveren aan een team, of dat nu een leidinggevende positie is of niet, zal uiteindelijk het gevoel van eigenwaarde en het zelfvertrouwen een boost geven. Deel uitmaken van een team stelt je in staat om complimenten te geven en te ontvangen, en erkenning krijgen van een teamgenoot of coach toont erkenning voor hun inzet en zal dus het gevoel van eigenwaarde vergroten. 

Verschillende soorten teamsporten

Er zijn allerlei soorten teamsporten waar je op kunt gaan. De meest bekende zijn voetbal en hockey, maar ook basketbal, korfbal of handbal zijn opties. Wanneer je op voetbal zit, is het handig om ook een voetbalgoal in je tuin te plaatsen. Het hebben van een voetbalgoal thuis zorgt ervoor dat je ook thuis kunt oefenen! Ook wanneer je op hockey zit, is het handig om een hockeydoel in de tuin te plaatsen. Met een hockeydoel kun je wederom weer thuis oefenen zodat je nóg beter speelt op het veld. 

Voetbal als teamsport

Voetbal wordt door veel meiden beschouwd als een jongenssport, maar niets is minder waar. Je leert verschillende technieken en skills, niet enkel gericht op de bal. Ook voor meiden kan deze sport enorm leerzaam en goed zijn. Hieronder delen wij enkele redenen:

Ontspanning

Sporten is enorm nuttig om het lichaam en jezelf te ontspannen. Hoogstwaarschijnlijk klinkt dit niet logisch: je spant je toch juist enorm in tijdens het sporten? Klopt. Des te fijner is de ontspanning na het de training of wedstrijd. Daarbij is de sport ook een ideale manier om het hoofd leeg te maken en alle stress, zorgen en problemen even te vergeten. 

Sociale skills

Bij voetbal zul je enkel de winst behalen door de bal in het voetbalgoal van de tegenstander te krijgen. Dit doel is enkel te behalen door samen te werken met jouw teamgenoten. Communiceren met en luisteren naar elkaar is enorm belangrijk om de winst te pakken. Enkel op die manier bereikt de bal de voetbaldoeltjes. Op deze manier leren de voetballers beter te communiceren en hun sociale skills te bevorderen.

Conditie

Tijdens de training en wedstrijd zul jij nauwelijks stilstaan. Een sprintje trekken of een prachtig doelpunt maken is vrijwel onmogelijk zonder conditie. Hierom richten de trainers zich op een verbetering van de conditie van de voetballers. Bij voetbal zul jij dus een enorm goede conditie opbouwen door de tijd heen.