De voordelen van een personal trainer

De voordelen van een personal trainer

Personal training is tegenwoordig erg populair en kan je makkelijk helpen om je doelen te behalen. Het heeft erg veel voordelen en je zal er meer motivatie van krijgen. Benieuwd wat deze voordelen zijn en hoe je sneller je doel behaald? Lees het hier!

Personal training is educatief


Mensen die een personal trainer zijn hebben een opleiding hiervoor gedaan en veel geleerd. Op deze opleidingen leer je veel verschillende dingen. Je moet natuurlijk niet alleen iets weten over fitness maar ook over andere dingen zoals hoe ga je om met een klant. Dingen die je leert op deze opleiding zijn:

  • Mensen overtuigen
  • Hoe leg je iets uit
  • Inspanningsfysiologie
  • Trainingsleer
  • Blessurepreventie
  • Hoe geef je les

Aardig wat dingen die een personal trainer weet en kan toepassen in zijn manier van les geven. Hij weet dus precies welke oefeningen en soort training er bij jou doel past en kan jou daar goed mee verder helpen. Het is dus ook educatief voor jou want alles wordt ook aan jou uitgelegd wat je aan het doen bent en zo zul jij ook weer leren.

Met personal training sneller resultaat

Wanneer je zelf begint met fitness weet je vaak niet wat je moet doen of heb je niet de juiste vorm. Daarom is personal training zo handig. In deze training zullen zij letten of je vorm goed is en welke oefeningen het best bij jou passen, zo haal je het maximale uit jou.

Als je in een groepsverband traint wordt er niet volledig gefocust op jou als individu, zo ga je sneller smokkelen of doe je misschien iets fout en ziet de trainer dit niet. Mensen hebben er ook vaak last van om motivatie te vinden wanneer ze naar de sportschool moeten, dit omdat het niet echt een afspraak is alleen een afspraak met jezelf en dat verzet je makkelijker. Met personal training zul je zien dat je er sneller heen gaat omdat het een afspraak is en het alleen op jou gericht is. Personal trainers helpen je dus met sport en dieet.

Deze trainingen zijn volledig gericht op jou, dus je traint vaak een uur lang super intensief. Hierdoor hoef je dit minder vaak per week te doen vaak 2 keer en toch zul je sneller resultaat zien. Met fitness kun je hetzelfde effect krijgen maar het duurt vaak wat langer dan met personal training.

Personal trainers helpen niet alleen bij trainen


Personal trainers zullen je niet alleen helpen met het trainen, vaak gaat het om het complete plaatje. De eerste keer dat je bij een personal trainer komt ga je jouw doel bespreken, hij zal dan helpen met sport en dieet wanneer dat nodig is. Met deze trainingen word je niet alleen fysiek geholpen maar vaak ook mentaal. Door in een ritme te komen, te praten over je doelen, vooruitgang te zien ga je mentaal ook vooruit. Dit zijn eg veel voordelen voor een personal trainer. Nog meer informatie over personal training? Lees onze andere blogs ook.