De trends in de foodbranche!

De trends in de foodbranche!

Wij veranderen en de wereld verandert mee. Zo ook de foodbranche. Elk jaar zijn er weer nieuwe trends in de foodbranche. Als ondernemer is het belangrijk om hiervan op de hoogte te blijven. Zo kan je op tijd inspelen op nieuwe concepten. Wanneer je niet elke dag op het internet surft, kan het lastig zijn om op de hoogte te blijven van deze trends. Hierom hebben we in dit artikel een aantal trends opgesomd!

Healthy, healthy en nog eens healthy

Een gezonde levensstijl was voor ons nog nooit zo belangrijk als nu. Zoals bekend zijn hierbij twee factoren erg belangrijk waarbij voedingen op nummer 1 staat. Voeding is de basis van een gezonde levensstijl. Veel mensen denken dat sporten hierbij key is, maar dat valt reuze mee. Deze trend is overal te zien. In supermarkten is erg veel groente en fruit te verkrijgen. Ook voor de mensen die geen tijd/zin hebben om een meloen te snijden, is dit kant-en-klaar in stukjes gesneden te verkrijgen. Naast supermarkten doen ook restaurant hier volop aan mee. De horeca koelkasten zijn grotendeels gevuld met gezond voedsel.

Veganistisch eten

Vegetarisch eten is al een hele tijd een trend in de foodbranche. Steeds meer mensen kozen ervoor om geen vlees meer te eten. De voornaamste reden is hierbij dat ze het zielig vinden voor de dieren. Wat steeds meer mee gaat spelen is het milieu. Daarbij worden ook steeds meer mensen op de wereld veganistisch. De gevolgen zijn niet alleen te merken in de supermarkten maar ook in restaurants. Wanneer er een groep van 10 mensen komt eten, is de kans groot dat iemand vegetarisch of veganistisch is. Het is zonde als deze groep mensen weggaat omdat er geen veganistisch gerecht op de kaart staat. Zorg dus altijd voor minimaal 1 veganistisch gerecht.

Tapas/onbeperkt eten

Zoals bij velen bekend is, is er steeds vaker de mogelijkheid om binnen een bepaald tijdsbestek onbeperkt te genieten van kleine gerechten. Hierbij is het vaak mogelijk om zelf kleine gerechtjes te bestellen via een tablet. Naast deze hele kleine gerechten is het ook steeds meer een trend om een hoeveelheid te bestellen waarbij je genoeg aan 3 of 4 gerechten hebt. Dit lijkt op tapas maar zijn dan grotere porties.