De positieve effecten van buiten zijn voor kantoorwerkers

De positieve effecten van buiten zijn voor kantoorwerkers

De hele dag op je suffe kantoor zitten kan niet goed zijn voor je gezondheid. Staren naar je PC-scherm, denken, rekenen of wat je ook doet, na enige tijd verslapt je concentratie. Je krijgt behoefte aan wat beweging, even iets anders in je blikveld dan het scherm van je PC of je rekenmachine.

Onderzoek (Citrix) heeft uitgewezen dat minder op kantoor werken mensen gelukkiger maakt. Ook heeft het bewezen dat werknemers niet aan productiviteit inboeten als ze niet op kantoor werken, integendeel, het schijnt de productiviteit zelfs te bevorderen. Bovendien schijnt het zo te zijn, dat het buiten zijn zorgt voor meer welzijn, een hogere werklust en minder ziekteverzuim. Ook een aantal fysieke klachten neemt aanwijsbaar af. Als je regelmatig buiten in de frisse lucht bent, blijk je positiever te worden, heb je minder negatieve emoties en bovendien verlaagt het je hartslag en bloeddruk.

Sporten in de buitenlucht

Fit professionals in finance, is een bedrijf dat beweert, dat vitale en gezonde medewerkers de sleutel tot het succes zijn en heeft daartoe een speciaal programma ontwikkeld, genaamd Fit Challenge en Connect. Het programma is bedoeld om op een sportieve manier te netwerken in de buitenlucht, en wordt ook wel netwerken met de Fit Challenge genoemd. Ze gebruiken hiervoor de Bootcamp methode. Een methode waarbij je wordt geacht je grenzen te verleggen en onder leiding van een trainer te werken aan je uithoudingsvermogen, conditie en kracht. Het is een methode echter, die ieder op zijn of haar eigen niveau kan doen. Zo ontstaat er een goede teambuilding.

Het programma bestaan uit twee delen, enerzijds het sportief bezig zijn in de buitenlucht en anderzijds het netwerken.

Netwerken

Tijdens, maar vooral ná de Bootcamp is er ruim tijd aanwezig om lijntjes uit te zetten en te netwerken met collega’s en andere professionals uit de financiële wereld. Natuurlijk moet er na al deze fysieke inspanning gezorgd worden voor wat ontspanning. Er wordt door de organisatoren ter afsluiting van deze gratis bijeenkomst voor een lekker drankje en lekkere hapjes gezorgd. Kun jij nog wat netwerktips gebruiken? Kijk dan eens hier.

Arbeidsmoraal

Het is al langer bekend dat dit soort activiteiten helpen de productiviteit, creativiteit en inzet van werknemers verhogen. Gezonde en levenslustige werknemers presteren veel beter dan lusteloze, ongeïnteresseerde werknemers. Een goede balans tussen geest en lichaam is belangrijk, dus continu achter dat beeldscherm zitten werkt contraproductief.