Dankzij regressietherapie / reïncarnatietherapie je leven terug in balans

regressietherapie

Regressietherapie, misschien heb je er wel al eens van gehoord, maar weet je niet juist wat het inhoudt. Dan wordt het tijd om regressietherapie te ontdekken, want regressietherapie kan je helpen om je leven terug in balans te brengen. Ontdek in deze blog wat regressietherapie voor je kan betekenen!

Wat is Regressietherapie?

Eerst is het belangrijk dat je begrijpt wat regressietherapie juist is, voordat het je leven kan gaan verrijken. Regressietherapie wordt ook wel eens reïncarnatietherapie genoemd eb geeft als doel om bepaalde opgelopen trauma’s in je verleden te helen. Dit doet een regressietherapeut door met jou terug te gaan naar het verleden door je in een soort van trance te brengen. Oude emotionele wonden kunnen namelijk onderdrukt worden. De regressietherapeut haalt deze weer bij je naar boven, zodat eraan gewerkt kan worden en oude emotionele wonden niet langer de balans tussen lichaam, ziel en geest kunnen verstoren. Tijdens de regressietherapie wordt er teruggegaan naar je verleden in de brede zin van het woord, want een regressietherapeut kan je ook mee terugnemen naar een vorig leven. Dat kan nuttig zijn want soms draag je trauma’s mee in verschillende levens, waardoor deze nog steeds hun negatieve kracht kunnen uitoefenen op je huidig bestaan.

Wie heeft baat bij regressietherapie

Regressietherapie is eigenlijk geschikt voor iedereen die aan zichzelf wilt werken. Zo kan regressietherapie helpen bij angsten, onzekerheid, woede, verdriet, stress, enzovoort. Regressietherapie is met name goed voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen in je leven. Maar regressietherapie hoeft niet enkel een oplossing te zijn voor je klachten. Regressietherapie kan je ook volgen, omdat je benieuwd bent naar je vorige levens. Zo kan je door regressietherapie bijvoorbeeld te weten komen waar een bepaalde belangstelling vandaan komt of waarom je je zo nauw verbonden voelt met bepaalde mensen.