Alles wat je moet weten over rauwe noten eten

rauwe noten eten

Noten gelden nog steeds als één van de meest belangrijke superfoods. Ze zitten vol met belangrijke voedingsstoffen en dragen daarnaast bij aan het optimaal functioneren van zowel lichaam als geest. Wil je meer weten over deze superfoods of ben je benieuwd hoe je ze het beste aan jouw voedingspatroon kunt toevoegen? Wij hebben de belangrijkste dingen over rauwe noten voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn rauwe noten

Rauwe noten zijn alle notensoorten en pinda’s die niet bewerkt zijn. Dat wil zeggen: niet gebakken, niet geroosterd, niet gebrand, niet gezouten en niet gekruid. Rauwe noten zitten boordevol met belangrijke voedingsstoffen, en deze voedingsstoffen komen het beste tot hun recht als de noten rauw zijn. Om optimaal van deze voedingsstoffen te profiteren is het zelfs aan te raden uitsluitend biologische rauwe noten te eten. Biologische rauwe noten zijn namelijk ook vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Hierdoor profiteer je optimaal van alle gezonde eigenschappen.

De gezondheidseffecten van rauwe noten volgens het voedingscentrum

Noten zitten vol met belangrijke vitamines en mineralen, zoals vitamine B, vitamine E, magnesium en ijzer. Daarnaast bevatten ze enkel onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten verlagen het LDL-cholesterol in het bloed, waardoor de kans op hart- en vaatziektes gereduceerd wordt. Door regelmatig rauwe noten te eten wordt het LDL-cholesterol in het bloed dus verlaagd en kan de kans op hart- en vaatziektes aanzienlijk afnemen. Rauwe noten bevatten tevens andere heilzame stoffen, die jouw lichaam en gezondheid op allerlei verschillende manieren kunnen ondersteunen.

Rauwe noten eten

Wil jij ook genieten van de voordelen van rauwe noten maar weet je niet goed hoe je ze het beste aan jouw voedingspatroon kunt toevoegen? Rauwe noten zijn uitstekend te consumeren als snack, maar kunnen ook door allerlei gerechten worden verwerkt. Van een frisse maaltijdsalade tot een pasta en van een vleesschotel tot een curry, verschillende gerechten kunnen verrijkt worden met verse rauwe noten. Daarnaast kun je ook diverse bakgerechten na het bakken verrijken met rauwe noten en is het zelfs mogelijk om rauwe noten toe te voegen aan een ontbijtgerecht. Als laatste is het mogelijk om noten te consumeren door middel van een notenpasta of een pindakaas. Het is in het laatste geval wel belangrijk dat deze uit 100% rauwe noten of 100% rauwe pinda’s bestaat. Wees creatief en niet bang om iets nieuws te proberen. Zo vind je vanzelf een manier om rauwe noten te eten die helemaal bij jou past.