Afvallen, hoe doe je dat eigenlijk?

Afvallen

Nu de zomer steeds dichterbij komt beginnen steeds meer mensen weer na te denken over hun uiterlijk. Bijna iedereen heeft wel hun eigen ideale “bikini body”, waar ze weer naar moeten streven. Dit is niet altijd even makkelijk, gewoon omdat men niet altijd weet hoe je het beste kan afvallen. Hier dus een paar tips over hoe je makkelijker kan afvallen.

Zet een duidelijk en realistisch doel

Het belangrijkste bij afvallen is goed weten wat je wilt en hoe haalbaar dit is. Het helpt helemaal niks om tegen jezelf te zeggen dat je 6 keer in de week ga sporten en alleen maar quinoasalade gaat eten. Binnen een week ben je al van dit goede doel af, en ga je je alleen maar rotter voelen en nog minder doen. Het is veel beter om te zeggen dat je 2x extra in de week gaat sporten, of dat je ’s avonds geen zak chips neemt. Het is veel makkelijker om stuk voor stuk te kijken dan keiharde doelen te zetten die je toch niet haalt. Als je hier toch veel moeite mee hebt kan het verstandig zijn om hulp in te schakelen van een afvalcentrum. Zei kunnen je helpen met realistische doelen stellen en weten wat vaak wel of niet werkt. Er zijn veel verschillende soorten van deze afvalcentra, met afvallen in Enschede als een goed voorbeeld.

Pas op eten

Bij afvallen hoort vaak ook eetgewoontes aanpassen. Dit hoeft niet altijd een streng dieet te zijn. Deze zijn vaak ineffectief en zorgen er vaak niet voor dat je ook over een langere tijd minder weegt. Het is veel effectiever om gewoon minder te snacken en iets kleinere porties te nemen. Vaak komt extra gewicht van te veel snacken tussendoor, en je hebt het niet eens door totdat je stopt! Het is dan ook aan te raden om 5 eetmomenten op een dag te hebben; de drie maaltijden met 2 snackmomenten houdt dit vaak in. Dit zorgt ervoor dat je niet teveel binnen krijgt, zonder dat je de hele dag honger lijdt.

Blijf sporten

De meest effectieve manier om gewicht te verliezen is door het eraf te branden. Dit klinkt best logisch, maar het ontgaat toch veel mensen hoe belangrijk sporten is voor afvallen. Als je goed sport, dan verbrand je niet alleen wat je binnenkrijgt op een dag, maar ook het vet wat je hebt opgeslagen. ZO kan je op een gezonde manier relatief snel afvallen. Vooral fietsen en hardlopen zorgen voor veel vetverbranding, en zijn ideaal voor afvallen. Bij andere sporten krijg je al gouw spiergroei, wat ook heel mooi is, maar niet de kilo’s omlaag brengt. 

Het beste advies voor afvallen is nog steeds: ga gewoon beginnen. Elke kilo die je verliest is een kilo die je extra had gehad als je niet was gegaan. Misschien haal je een bepaald doel niet, maar als jij je goed voelt en je hebt je best gedaan dan is het allemaal goed.