Afvallen buik

Afvallen buik

Iedereen is wel eens onzeker over iets en dat verschilt bij iedereen wel weer. De meeste mensen zijn vooral onzeker over hun buik, stel je voor je draagt iets wat heel leuk is en strak, en dan zie je een stukje van je buikvet uitsteken. Natuurlijk is dat geen ramp het is zelfs normaal maar toch zijn er veel mensen die er onzeker over zijn. Je kan dan wat sportoefeningen doen om minder buikvet te hebben, hierbij geldt natuurlijk ook bij dat jij je eetpatroon moet aanpassen anders heeft het niet zo veel zin natuurlijk. Als je hierbij op dieet gaat dan moet je wel voor een lange tijd je dieet volhouden en niet voor een maandje en dat je daarna stopt, dat heeft weinig zin. Daarna kan je stap voor stap wel meer gaan eten dan normaal maar het is belangrijk dat je het rustig opbouwt.

Afvallen begint bij een goede motivatie

Voordat je begint is het vooral belangrijk om jezelf goeie motivatie te geven, je kan hier ook een lijst bij maken om het overzichtelijk te maken voor jezelf. Het is belangrijk om jezelf altijd te motiveren in het leven ook met dit dus. Zonder motivatie kan het zijn dat je snel opgeeft of dat je geen zin meer hebt maar door je motivatie krijg je juist zin om door te gaan en om niet op te geven.

Buikspieren trainen

Voordat je met buikspieren begint moet je eerst aan de slag gaan met krachttraining oefeningen en andere soorten oefeningen. Je kan niet meteen beginnen met buikoefeningen omdat buikoefening ervoor zorgen dat je een strakke buik krijgt en dat zorgt er niet voor dat je buikvet verdwijnt. Je moet alles rustig stap voor stap opbouwen en weer stap voor stap afbouwen zo kom je het verst. Want de gezegde ken je vast wel : haastige spoed is zelden goed ! En dat klopt zeker. Zorg er ook voor dat je elke dag wat anders doet tijdens het sporten, zo blijft het nog leuk voor je en is het afwisselend. Door elke dag hetzelfde te doen wordt het saai voor je waardoor je motivatie ook minder wordt. Je begint dus met krachttraining en je zou dit ook met cardio training kunnen mengen, dit zijn de oefeningen die je zou kunnen doen, je kan elke dag wat anders doen dus maak voor jezelf een lijst :

  1. Hardlopen, dit kan buiten of in de sportschool
  2. Roeien
  3. Fietsen, dit kan ook weer buiten bijvoorbeeld naar werk of in de sportschool
  4. Crosstrainer
  5. Touwtje springen
  6. Gewicht heffen, dit kan je op verschillende manieren doen
  7. Dead lifting
  8. Static lunge

Ik raad je aan om deze oefening zeker dagelijks te doen voor de eerste twee weken. Het lijkt weinig maar je moet hierbij ook nog warming-up doen en cooling down aan het eind, dus je bent uiteindelijk wel anderhalf uur / twee uurtjes verder. Vergeet niet elke dag wat anders te doen, zo hou je het niet eentonig voor jezelf. Nadat je dit twee weken of langer hebt volgehouden kan je beginnen met andere sportoefening en buikspieroefeningen. Je kan de boven opgenoemde oefeningen ook blijven gebruiken met andere oefeningen.