Actief op vakantie

Actief op vakantie

Ben je een sportieveling en wil niet alleen maar liggen op het strand en lekker eten? Lees dan snel verder voor een aantal bestemmingen in Zuid-Amerika.

Ecuador

Wandelen door de Andes gebergte. Heb je daar al zin in? Ecuador staat bekend om de vele vulkanen in het land en ook de gebergtes. Houd er wel rekening mee dat je hier te maken krijgt met hoogtes van wel meer dan 3000 meter, dus de luchtdruk kan ervoor zorgen dat je moeite kan krijgen met ademen of snel duizelig kan worden.

Eén van de beroemde wandelingen is de route bij het Quilotoa meer waar er een enorme krater te zien is. Eenmaal aan de top kun je genieten van een mooi uitzicht over de krater en het meer. Overigens heb je ook de mogelijkheid om een kajak te huren of erin te zwemmen!

Aan de andere kant, kun je ook in de jungle wandelen in Baños. Vanaf daar kun je ook lopen naar de waterval én je kunt er ook een kabellijn gebruiken om naar de andere kant van de rivier te gaan! Een leuker avontuur in de jungle kan ik me niet voorstellen.

Colombia

Op elke reisblog of Instagram account zie je wel een post verschijnen over een reis naar Colombia. Hier heb je eigenlijk een beetje van alles om te doen. Zo kun je lekker genieten op het strand, maar kun je er ook actief wandelen en het land beter verkennen. 

De Ciudad Perdida, oftewel de Verloren Stad, is een meerdaagse hike naar de Verloren Stad in Colombia. Zo loop je 45 kilometer door de oude ruïnes, heb je een aantal stops  om je rust te pakken en kun je ook nog eens de originele stam die er woont ontmoeten. Tot slot, heb je er ook een trap van 1 kilometer waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de Ciudad Perdida. 

Wil je toch liever wandelen door palmbomen? Dat kan! Valle de Cocora is hiervoor the place to be. Hier kun je namelijk de hoogste palmbomen ter wereld vinden. Dit is een beschermd natuurgebied omdat de palmboom, om precies te zijn de waspalm, een bedreigd soort is. Deze werd voornamelijk gebruikt voor onder andere bouwmateriaal. Los daarvan, kun je er ook vele soorten vogels en andere tropische dieren vinden.

Mocht je meer informatie hierover willen en over andere reizen, dan kun je terecht op avonturen.nl!