8 activiteiten waarvoor je jouw yoga mat kan gebruiken

8 activiteiten waarvoor je jouw yoga mat kan gebruiken

Een yoga mat is in eerste instantie bedoeld voor het uitvoeren van yoga oefeningen. Maar wij Nederlanders willen ons matje natuurlijk het liefst multifunctioneel inzetten. Ben jij zo iemand die het zonde vind om je yogamatje uitsluitend voor je asana’s te gebruiken? Lees dan verder, om te ontdekken wanneer jij je mat nog meer tevoorschijn kunt toveren!

1. Yoga beoefenen, thuis of in de studio

Uiteraard eerst de meest voor de hand liggende activiteit: het beoefenen van yoga. Hier is de mat voor gemaakt. Ben je een yogini dan zal je ook een mat kopen die voldoet aan jouw wensen en eisen  om jouw asana’s fijn te kunnen innemen. Grip en comfort zijn hierbij belangrijke factoren.

2. Mediteren

Mediteren helpt om meer bij jezelf te blijven. De resultaten van regelmatig mediteren liegen er niet om: betere concentratie, gelukkiger gevoel en diepere slaap. Veel mensen mediteren zittend op een speciaal meditatiekussen. Je kan echter ook in kleermakerszit op een yogamat gaan zitten, of er ontspannen op gaan liggen.

3. Mee in je koffer op spirituele reizen

Ga je op een verdiepingsreis waarbij o.a. gemediteerd wordt en veel aandacht is voor ontspanning? Dan is het superfijn om een (opvouwbare) yogamat bij je te hebben. Deze kan je ook over een studio yogamat leggen. Of neem hem lekker mee voor een ontspanningssessie aan het strand.

4. Voor op het strand of aan het zwembad

Op een handdoekje op het strand of bij het zwembad liggen is behoorlijk oncomfortabel. Neem je yoga mat mee en je hebt een heerlijke ondergrond!

5. Ontspanningsoefeningen

Ken je de confirmaties en mindfulness oefeningen om tot ontspanning te komen? Ga er lekker bij liggen op de grond, op je matje. Zo neem je bewust tijd en ruimte om de oefeningen met aandacht te doorlopen.

6. Picknicken

Ga je lekker een stuk fietsen, bijvoorbeeld met de kinderen, en wil je onderweg picknicken? Een kleed is dan wel handig tegen kruimels en om alles bij elkaar te houden. Maar een stabiele ondergrond is het niet. Bovendien komen stenen, harde grassprieten en soms zelfs ongedierte daar ongegeneerd doorheen. Matje eronder en genieten maar!

7. Buikspieroefeningen

Elke dag je buikspieren trainen? Kan natuurlijk op de harde grond. Maar waarom niet op je yoga mat?!

8. Als slaapmatje

Ga je een nachtje bij iemand logeren of kamperen? Je kan moeite doen om een luchtbed uit te zoeken en op te blazen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon je mat uitrollen, slaapzak erop en klaar!

We hopen dat jij een hoop inspiratie hebt opgedaan voor het gebruik van een yogamat! Ennuh: bedenk jij een 9e of 10e manier om hem te gebruiken? Vooral doen!