5 tips om je kind in beweging te krijgen!

5 tips om je kind in beweging te krijgen!

Tegenwoordig zitten steeds meer kinderen thuis en wordt er steeds minder gesport onder de jongeren. Vroeger deden de meeste kinderen een of meerdere sporten, maar tegenwoordig is dat wel anders. De technologie neemt de overhand, steeds meer iPad en steeds minder buiten. De norm voor kinderen is om elke dag minimaal een uur te bewegen, maar in de meeste gevallen wordt dit niet gerealiseerd. Met de volgende vijf tips kun je ervoor zorgen dat je kind wél elke dag minimaal een uur beweging krijgt!

Tip 1: Koop een trampoline

Niets is leuker voor kinderen om samen met vriendjes en vriendinnetjes samen in de tuin te spelen. Wanneer er een trampoline in de tuin staat wordt het voor kinderen al een stuk aantrekkelijker om naar buiten te gaan en in beweging te komen. Het internet staat vol met goedkope trampolines en kan een goede oplossing zijn om uw kind in beweging te brengen.

Tip 2: Zoek een sportclub

Een andere optie zou kunnen zijn om een sportclub te zoeken waar je kind meerdere malen per week naartoe gebracht kan worden. Zorg dat het een club is waar je kind blij van wordt en er daarom ook graag naartoe wilt gaan.

Tip 3: Maak een boswandeling

Het bos is een ideale plek voor het hele gezin. Je kan er spelletjes spelen en je haalt direct een frisse neus. Vaak zijn de spelletjes leuker wanneer je met een grote groep bent, dus neem gezellig de hele familie mee! Een boswandeling kan ook leuk zijn met een hond en zou je wellicht ook nog kunnen overwegen. Om een boswandeling nog aantrekkelijker te maken voor kinderen, neem bijvoorbeeld een fietsje mee.

Tip 4: binnen in beweging

Helaas is het is Nederland niet altijd mooi weer en zitten we soms verplicht binnen. Dan is het ook mogelijk om je kind nog steeds in beweging te houden. Maak bijvoorbeeld een hinkelbaan met tape of creëer een stormbaan van meubels!

Hopelijk helpen deze tips je om je kind meer te laten bewegen, zodat je kunt voorkomen dat je kind op latere leeftijd te kampen krijgt met gezondheidsproblemen.