5 redenen waarom een bokszaktraining goed voor je is

5 redenen waarom een bokszaktraining goed voor je is

De laatste jaren is boksen steeds populairder geworden. Niet alleen mannen boksen tegenwoordig, maar ook enorm veel vrouwen doen aan deze intensieve sport. Vooral bokszaktrainingen zijn er populair. Je kan een bokszaktraining in de sportschool doen, maar je kunt ook een bokszak kopen om thuis te trainen. Wil jij fitter en sterker worden? Wij geven 5 redenen waarom je boksen tegen een bokszak dit jaar echt eens moet proberen.

Reden 1. Stress verminderend

Het is heerlijk om je stress en zorgen af te reageren om een bokszak. Tijdens een bokszaktraining komt heel wat endorfines vrij. Dit stofje zorgt voor een gelukkig en vrolijk gevoel na de training.

Reden 2. Train het hele lichaam

Met een goede bokszak training train je uithoudingsvermogen en kracht tegelijkertijd. Doordat je het hele lichaam traint is boksen erg goed voor je lichaam. Naast de verbeterde conditie en het sterker worden is het ook goed voor je coördinatie, behendigheid en reactievermogen. Kortom, boksen is een complete work out.

Reden 3. Verbrandt veel calorieën

Als je intensief gaat boksen tegen de bokszak dan verbrandt je snel veel calorieën. Je kan een bokszaktraining zo intensief als je wilt maken door de lengte van actieve rustperiodes te bepalen. Tijdens een bokstraining kan je tot 13 calorieën per minuut verbranden. Als je wilt afvallen is boksen absoluut een aanrader.

Reden 4. Nooit saai

Het grote voordeel aan boksen is dat het nooit verveelt. Cardio op de loopband in de sportschool verveelt snel. Een bokszak op zolder of in de tuin om je lekker op uit te leven zal minder snel vervelen.

Reden 5. Platte buik

Bokszaktraining is erg goed voor de zichtbaarheid van je buikspieren. Je traint niet alleen je buikspieren ermee, maar zorgt ook dat je veel calorieën verbrandt. Zeker in combinatie met gezond eten zullen je buikspieren snel zichtbaar worden als je regelmatig traint tegen de bokszak.

Wil je boksspullen bestellen? Op Vechtsportwinkel.com vind je een uitgebreid assortiment voor boksen, waaronder bokszakken, boksballen,  bokshandschoenen, boksbeschermers en noem zo maar op.