5 Gezonde voedingsmiddelen die eigenlijk ongezond zijn

Gezonde voedingsmiddelen die eigenlijk ongezond zijn

Sommige voedingsmiddelen laten je vermoeden dat ze gezond zijn, maar is dat ook wel echt zo? We hebben vijf voedingsmiddelen gevonden die de indruk wekken dat ze gezond zijn, maar het eigenlijk niet zijn. Lees er daarom hier alles over, zodat je aan je gezondheid kunt werken.

Sportdrankjes

Sportdrankjes worden vaak gekocht door mensen die vaak sporten en denken dat het gezond is om het voor, tijdens of na het sporten te drinken. Je hebt varianten met en zonder suiker, maar heb je dat echt nodig om te kunnen sporten? Sommige mensen drinken het omdat ze het lekker vinden. Het gaat er om dat je in balans blijft en door teveel sportdrankjes te drinken kun je teveel suikers binnen krijgen en daardoor ben je niet in balans, ook al ga je sporten.

Ingeblikt fruit met siroop

Veel mensen denken dat fruit altijd gezond is, vers maar ook ingeblikt. Maar hoe kan het fruit in een blik zolang houdbaar zijn en moet vers fruit vaal binnen een paar dagen al op? Er is inderdaad veel suiker aan toegevoegd, dus het is beter om dat te vermijden.

Sappen

Sappen bevatten erg veel suiker, dus ook fruitsappen. Het zijn dan wel natuurlijke suikers, maar je lichaam kan hierin geen onderscheid maken. Je krijgt vitaminen binnen, maar je krijgt ook een energie boost. Maar je raakt niet verzadigd van een sapje. Je blijft maar eten en drinken en dat is niet de oplossing.

Muesli(repen)

Muesli lijkt gezond, maar is het dat ook? In muesli bevindt zich veel suiker, je raakt er niet volledig verzadigd van. De mueslirepen kun je dan ook maar beter niet teveel eten. Er zijn wel een aantal repen die wat minder toevoegingen bevatten, maar de meeste repen bevatten teveel suikers wat ongezond is voor je.

Frozen Yoghurt

Bij yoghurt denken veel mensen dat het gezond is, maar hoe is dat met frozen yoghurt? Het is een soort ijs, wel laag in vetten, maar bevat erg veel suikers. Het zijn misschien minder suikers dan andere producten, maar het is wel genoeg om er voor te zorgen dat je er van blijft eten en er naar verlangt.

Wel of niet eten?

Het zijn zomaar vijf voedingsmiddelen die gezond lijken maar toch ongezond zijn. Maar er zijn nog veel meer voedingsmiddelen die gezond lijken en het niet zijn. Lees dus altijd goed de ingrediëntenlijst voordat je het gaat nuttigen. Zorg dat je lichaam in balans blijft door te weten wat je eet.