3 Tips om weer lekker in je vel te komen

3 Tips om weer lekker in je vel te komen

Lekker je vel zitten, je goed voelen: dat binnen en straal je uit naar buiten. Helaas is dit een gevoel wat veel mensen niet hebben. Zowel vrouwen als mannen trouwens. Dat ‘lekker in je vel zitten’ hangt namelijk voor heel veel mensen vooral aan hun gewicht. Je wilt het wel aanpakken, maar je weet simpelweg niet hoe. 3 Tips om je lichaam en hoofd weer op één lijn te krijgen.

Bewegen

De eerste ‘briljante’ tip is toch wel bewegen. En nee, we gaan dit geen sporten noemen. Bewegen is simpelweg al iedere dag naar het einde van de straat en terug wandelen. Niet hardlopen, sprinten, skaten of wat ook. Gewoon rustig wandelen. Door de frisse lucht in je longen, de wind door je haren en de beweging van je lichaam wordt er al een verbrandingsproces in gang gezet in je lichaam én er komen al geluksstofjes in je hersenen vrij die je simpelweg iedere keer een klein beetje meer ‘happy’ maken. Als je dit iedere dag volhoudt, ga je vanzelf een blok verder en voor je het weet, loop je een uur buiten. In de frisse lucht! Weet wel: het moeilijkste deel van de wandeling is van de bank naar de voordeur. Daarna is alles makkelijker.

Eetpatroon aanpassen

De tweede tip is weer zo’n schot voor open doel, maar toch is het zo: kijk eens kritisch naar je eetpatroon. Ga nu niet als een malle alleen maar op bleekselderij zitten knabbelen, maar probeer je eetpatroon eens stapje voor stapje wat gezonder en wat gevarieerder te maken. Kijk bijvoorbeeld ook eens kritisch naar de grootte van je porties. Probeer de voeding gedurende de dag vooral in balans te houden: een stuk taart of zelfs uit eten kan prima, maar zorg dan dat je andere eetmomenten wat minder suiker, wat minder calorieën, wat lichter zijn. Balans is echt de truc.

Voedingscoach

Het veranderen van je voedingspatroon is het lastigste wat er is. Daar kunnen we kort over zijn.
Daarom deze derde tip: wat ook kan helpen om dit alles vol te houden is een coach. Iemand die je motiveert en stimuleert om de juiste keuzes te maken en je misschien nog wat dingen kan bijbrengen over voeding. Waarom is het ene goed voor je en het andere wat minder goed? Wat werkt wel en wat werkt misschien niet? Het systeem van bijvoorbeeld Powerslim is hierop gebaseerd. Maar zo zijn er uiteraard nog meer voedingscoaches te vinden die je bij kunnen staan in je aanpassing naar gezonde levensstijl.

Afvallen kost tijd en energie, maar onthoudt vooral waarvoor je het doet. Je gaat je er beter door voelen, je gaat lekkerder in je vel zitten. Weet dat het er ook niet in één dag aanzat, dus straf jezelf ook niet als het er niet in één dag weer af is. Ook jij kunt het!